بررسی جرم سیاسی از نگاه حقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران و فقه امامیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آسیب های اجتماعی و روانی با تاکید بر علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYSCONF02_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن آقایی ورکی

سطح سه حوزه و مدرس حوزه علمیه

حسین آقایی ورکی

سطح سه حوزه و مدرس حوزه علمیه قم

مرتضی آقایی ورکی

دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق دانشگاه مازندران

چکیده

جرم سیاسی از گذشته های دور چه در فقه ( بغی ) و چه در نظام های کیفری مورد توجه قرار گرفته است و رویکرد قالب نسبت به این دسته از مجرمین آن است که نوع برخورد با آنها می بایست متفاوت از مجرمین عادی باشد در این راستا قانونگذار کیفری ایران علیرغم تصریح به رسیدگی به جرم سیاسی در قانون سال ۱۳۹۵در اقدامی دیرهنگام قانون جرم سیاسی را به تصویب می رساند که در این قانون جرم شده است تا با بررسی جرم سیاسی دارای محدوده بسیار مضیقی است که از این حیث ابهاماتی را نسبت به جرم و مجرم سیاسی از جمله اینکه اگر شخصی با همان انگیزه سیاسی مرتکب جرم غیر از جرائم مذکور در این قانون پدید آورد در این پژوهش تلاش شده است تا با بررسی جرم سیاسی در فقه و حقوق کیفری ایران تفاوت های آن را بررسی و سپس راهکارهایی جهت پاسخ به خلاهای موجود ارائه نمایند.

کلیدواژه ها

جرم سیاسی ،بغی ،حقوق کیفری،مجرم سیاسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.