اهداف رشد و پرورش مهارتهای فکری و مهارتهای تفکر انتقادی دانش آموزان دبستانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در روانشناسی، حقوق و مدیریت فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: TSCONF05_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حسینی

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید رجایی کرمانشاه

مازیار امینی

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید رجایی کرمانشاه

میلاد ظریفیان

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید رجایی کرمانشاه

چکیده

این مقاله به بررسی اهمیت رشد و پرورش مهارتهای فکری و تفکر انتقادی در دانش آموزان دبستانی میپردازد. در این مقاله، ابتدا به تعریف مفاهیم فکر و تفکر انتقادی پرداخته شده و سپس به بررسی نحوه آموزش و پرورش این مهارتها در دانش آموزان پرداخته شده است. پیشرفت تحصیلی همیشه یکی از دغدغه های مهم خانواده و جامعه بوده است. پیشرفت تحصیلی دانش آموزان یکی از شاخصهای مهم در ارزیابی آموزش میباشد و تمام کوششها و کشش های این نظام برای جامه عمل پوشاندن به این امر است. هدف اصلی این مقاله، تبیین روشهای آموزش و پرورش مهارتهای فکری و تفکر انتقادی در دانش آموزان دبستانی است. این پژوهش به شیوه مروری و با استفاده از داده های در دسترس انجام شده است. بعضی از روشهای آموزش شامل بازیهای فکری، سوالات باز، تحلیل کاربردهای علم، حل مسئله، نظام منطق، نظام کلاس درس با گروه کاربردی، نظام کلاس درس با گروه کاربردگان است. در نتیجه، پژوهشگران به شدت تاکید کردهاند که آموزش و پرورش مهارتهای فکری و تفکر انتقادی در دانش آموزان دبستانی بسیار مهم است و باعث بهبود عملکرد تحصیلی، افزایش خلاقیت و توسعه شخصیت دانش آموزان میشود. بنابراین برنامه نویسان، برنامه ریزان و متخصصان برنامه درسی، باید محتوایی تنظیم کنند در جهت حل مسائل و مشکلات جامعه و پرورش نسلی که دارای تجارب غنی و عملیاتی، نگاهی تیزبینانه و دیدی کنجکاوانه نسبت به موضوعات پیرامونشان باشد، گام بردارند

کلیدواژه ها

مهارتهای فکری، مهارتهای انتقادی، دانش آموزان دبستانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.