بررسی تاثیر روش کاربرد، اندازه ذرات و درصد زئولیت بر کیفیت پساب شهری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش آب در کشاورزی، دوره: 27، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_WRA-27-2_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 203
نویسندگان
دانشجو دانشگاه شهرکرد، دانشکده کشاورزی- گروه مهندسی آب؛
استادیار دانشگاه شهرکرد، دانشکده کشاورزی- گروه مهندسی آب؛
دانشیار دانشگاه شهرکرد، دانشکده کشاورزی - گروه مهندسی آب؛
استادیار دانشگاه شهرکرد، دانشکده کشاورزی - گروه خاکشناسی؛
دانشیار دانشگاه اونتاریو غربی، دانشکده شیمی، دانشگاه اونتاریو غربی؛
چکیده
کمبود آب باعث توجه به منابع آب های نامتعارف از جمله پساب ها در کشاورزی شده است. برای استفاده از پساب ها با توجه به کیفیت نامناسب آن ها، استفاده از مواد اصلاحی مانند زئولیت ها در خاک اهمیت پیدا می کند. در این پژوهش به بررسی اثر روش، میزان کاربرد و اندازه زئولیت، بر تغییرات ایجاد شده روی هدایت الکتریکی، pH، BOD۵، سدیم، مجموع کلسیم و منیزیم پساب ورودی هنگام عبور ازستونهای خاک پرداخته شد. آزمایشها روی دو روش کاربرد (مخلوط و لایه ای)، دو نوع اندازه ذره (بین ۱۲۵ و ۶۳ میکرون و کوچکتر از ۶۳ میکرون)، دو مقدار مختلف (۲ و ۴ درصد) و در چهار دور آبیاری (اول، چهارم، نهم و سیزدهم) در داخل ۲۷ ستون پیویسی با قطر اسمی (خارجی) ۱۱ سانتیمتر و ارتفاع ۶۰ سانتیمتر انجام شد. این آزمایش ها مشتمل بر ۹ تیمار و ۳ تکرار بود. تزریق پساب به داخل خاک ۱۳ مرتبه با تناوب هفتگی تکرار شد. در دور آبیاری یک، چهار، نه و سیزدهم اندازهگیری پارامترهای ذکر شده، روی پساب ورودی و زه آب خروجی از هر ستون صورت گرفت. نتایج نشان داد که در شرایط انجام آزمایش، کاربرد زئولیت باعث افزایش میزان سدیم، pH و هدایت الکتریکی زه آب خروجی از ستون ها شد و در مقابل راندمان جذب مجموع کلسیم و منیزیم در تیمار های مخلوط و لایهای نسبت به تیمار شاهد به ترتیب ۱۴۲ و ۷۵/۷ درصد افزایش یافت. همچنین افزایش راندمان حذف BOD۵ در تیمار مخلوط و لایهای نسبت به تیمار شاهد به ترتیب ۴۳/۱ و ۸۷ درصد بود.کلیدواژه ها
کاربرد لایه ای زئولیت, هدایت الکتریکی, مجموع کلسیم و منیزیم, BOD۵اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.