مطالعه نقوش چاپ سنگی دوره قاجار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF08_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده غلامی شیب آبندان

دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباط تصویری موسسه آموزش عالی روزبهان، ساری، مازندران، ایران

پژمان دادخواه

دکتری تخصصی فلسفه هنر، مدرس مدعو موسسه آموزش عالی روزبهان، ساری، مازندران، ایران

فاطمه رقیمی

دکتری تخصصی تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی، مدرس مدعو موسسه آموزش عالی روزبهان، ساری، مازندران، ایران

چکیده

این پژوهش به مطالعه نقوش چاپ سنگی دوره ی قاجار کاربرد درطراحی پوستر های فرهنگی می پردازد و محور اصلی اینپژوهش بررسی چگونگی ارتباط میان نقوش چاپ سنگی دوره ی قاجار با پوسترهای فرهنگی است . باپیداشدن صنعت چاپ بهعنوان رسانه ای که امکان تولید فراگیر هنر را به وجود آورد توانست به تعداد قابل تکثیری در میان مردم گسترش پیداکند ونوعی هنر عامیانه ای در میان مردم زاده شود . صنعت چاپ سنگی در مقام یکی از بنیادی ترین عاملان تغییر و تفکیک نقاشی ازتصویرسازی، گرافیک و ... است که موجب شکل گیری پوستر شده است. پوستر نقش چشمگیری در القای پیام به تمام اقشارجامعه، تمام سنین، بی سواد تا باسواد دارد . هدف پژوهش حاضر الهام گرفتن از نقوش چاپ سنگی دوره ی قاجار درطراحیپوسترهای فرهنگی است که در این پژوهش به آن می پردازیم . روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می باشد . باتوجه بهاهداف ارائه شده در این پژوهش قراراست به این سوال که آیا قوش چاپ سنگی در طراحی پوستر تاثیر دارد، پاسخ داده شود.نتایج به دست آمده به این امر اشاره دارد با بررسی عناصر نمادین نقوش و تصاویر بهره گرفته از چاپ سنگی دوره ی قاجار درهنر پوسترهای فرهنگی به فرهنگ و تمدن گذشتگان و هویت ایرآنی می توان دست یافت.

کلیدواژه ها

کتب چاپ سنگی، نقوش چاپ سنگی، دوره قاجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.