بازشناختی تدابیر پیشگیرانه پلیسی و اطلاعاتی و چالش های پیش روی آن در حوزه های مالی و اقتصادی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF08_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر تقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز تسوج، ایران

کیوان حیدرنژاد

استادیار حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تسوج، ایران

چکیده

جرایم مالی جرایم علیه اموال یا مالکیت متعلق به دیگران است، فراتر از جرایم مالی جرایم اقتصادی قرار دارند، که موجب اختلال درنظم اقتصادی و یا عملکرد بهینه مراکز اقتصادی و اقتصاد کشور می شود، این جرایم با بهره گیری روابط، دانش و اطلاعات خود وشیوه های ویژه، با هدف کسب هر گونه منفعت یا امتیاز مستقیم یا غیرمستقیم ارتکاب می یابند، با توجه به اثرات این جرایم و عدمکسب نتایج مورد انتظار با توسل به مجازات در این جرایم پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش تدابیر پلیسی و اطلاعاتی در پیشگیریاز جرایم ارتکابی در حوزه های مالی و اقتصادی انجام گرفت. روش تحقیق- توصیفی تحلیلی است و برای جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد که با توجه به ماهیت پیچیده جرایم مالی و اقتصادی و نرخ پایینکشف این جرایم، تدابیر پلیسی بویژه استفاده از تدابیر پیشگیرانه پلیسی و اطلاعاتی و تجزیه و تحلیل داده های موجود در پایگاه هایمختلف از جمله بانک مرکزی، منابع قوه قضائیه و پلیس نقش اساسی در پیشگیری از جرایم مالی و اقتصادی دارند که نتیجه آنکاهش جرایم، حبس زدایی، پیشرفت اقتصاد کشور و عدم نیاز به کشورهای بیگانه خواهد بود.

کلیدواژه ها

جرایم مالی، جرایم اقتصادی، پیشگیری، پلیس، اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.