« برنامه های آموزشی مدرسه عالی دختران ایران و تاثیر آن بر مهارت افزایی دانشجویان(۱۳۴۳-۱۳۵۳)»

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تاریخ فرهنگی، دوره: 14، شماره: 54
  • کد COI اختصاصی: JR_CHIST-14-54_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه عباسی

Tarbiyat modares

شهلا بختیاری

alzahra

چکیده

برنامه های آموزشی مدرسه عالی دختران ایران و تاثیر آن بر مهارت افزایی دانشجویان(۱۳۴۳-۱۳۵۳)[۱] شهلا بختیاری[۲] سمیه عباسی[۳] چکیده ضرورت تحصیل زنان که پیش زمینه ایفای نقش مطلوب ایشان در مقام همسر و مادر است، از زمان مشروطیت مورد توجه قرار گرفت. فقدان امکانات آموزشی مناسب، یکی از موانع تحقق اقبال گسترده به تحصیلات عالیه در بین دختران بود. کریم فاطمی از مدیران آموزشی عصر پهلوی دوم با شناخت ریشه های فرهنگی و موانع فیزیکی مسئله مذکور، در سال ۱۳۴۳ مدرسه عالی دختران را تاسیس و برنامه های آموزشی مدرسه را با تابعیت از قوانین آموزشی کشور طراحی کرد، سعی او طراحی و راه اندازی رشته هایی بود که با آموزش مهارت های تخصصی، دانشجویان را برای اداره خانواده و ایجاد فرصت اشتغال توانمند کند. در این پژوهش با استفاده از رویکرد توصیفی-تحلیلی و با اتکاء بر داده ها، به تحلیل تاثیر احتمالی برنامه های آموزشی رشته های هفت گانه و فوق برنامه های دانشگاهی این مدرسه در ارتقاء مهارت دانشجویان تا سال ۱۳۵۳ پرداخته ایم. امتیاز آوری دانشجویان مدرسه در مسابقات بین دانشگاهی و همچنین تقاضای نیروی کارآموز از سوی موسسات متعدد، گویای تاثیر مثبت سرفصل های دروس برنامه ها و فوق برنامه ها، در تغییر فضای فرهنگی جامعه نسبت به تحصیل زنان و استفاده از توانمندی تخصصی ایشان است. واژه های کلیدی: مدرسه عالی دختران، دانشگاه الزهرا، زنان، مهارت افزایی، برنامه های آموزشی، کریم فاطمی.   [۱]. این پژوهش و دستاوردهای آن مستخرج از طرح پسادکتری در دانشگاه الزهرا (س) بوده، حقوق مالکیت فکری آن متعلق به دانشگاه الزهرا (س) است. [۲]. دانشیار و عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه الزهرا sh.bakhtiari@alzahra.ac.ir [۳]. دانش آموخته دکترای تخصصی تاریخ ایران معاصر دانشگاه تربیت مدرس، (نویسنده مسئول) s.abbassi@alzahra.ac.ir تاریخ دریافت: ۲۱/۶/۱۴۰۱- تاریخ تایید: ۱۸/۱۱/۱۴۰۱

کلیدواژه ها

: Girls' College, Al-Zahra University, Women, Skill Development, Employment, Karim Fatemi, Educational programs, مدرسه عالی دختران, دانشگاه الزهرا, زنان, مهارت افزایی, برنامه های آموزشی, کریم فاطمی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.