اثربخشی ارزشهای دینی و معنوی بر کاهش خشونت و زورگویی دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF07_386
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا فردوسی زاده نائینی

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس زینبیه پیشوا

چکیده

پژوهش حاضر با هدف اثر بخشی ارزشهای دینی و معنوی بر کاهش خشونت و زورگویی دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی تهران انجام شد. جامعه آماری در این مطالعه شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی شهر تهران منطقه ۲ شامل ۳۴۷۱ نفر بودند که در سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ اشتغال به تحصیل داشتند که از میان مدارس منطقه ۲ پایه سوم ،ابتدایی دو مدر سه به صورت تصادفی خوشه ای و هدفمند انتخاب و دانش آموزان پایه های سوم مدارس با پرسشنامه رفتار شرکت کننده در خشونت و زورگویی دمارای و همکاران (۲۰۱۴) مورد غربالگری قرار گرفتند برنامه مداخله ای آموزشی ضد خشونت و زورگویی پایبندی به ارزشهای دینی و معنوی به منظور اجرا در گروه مداخله به تعداد ۹ جلسه ۶۰ دقیقه ای هر هفته یک جلسه ترتیب داده شد، نحوه برگزاری جلسات به صورت آموزش گروهی مبتنی بر بحثهای گروهی بود که محتوای آموزشی هر جلسه با هدف اصلاح خطاهای شناختی و دینی و معنوی وابسته به هر یک از ارزشهای دینی و معنوی و همچنین آموزش برخی از مهارتهای مرتبط شامل مهارت همدلی پذیرش مسئولیت و نحوه دیدگاه گیری نقشهای درگیر در خشونت و زورگویی بود. دادههای به دست آمده با آزمون تحلیل کوواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت در مجموع نتایج حاصل از کوواریانس چند متغیری نشان میدهد که آموزش ارزشهای دینی و معنوی با اندازه اثر ۵۷ درصد تاثیر معنی داری بر کاهش ارتکاب به خشونت و زورگویی دارد.

کلیدواژه ها

ارزشهای دینی، ارزشهای معنوی، زورگویی، کاهش خشونت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.