بررسی عوامل موثر بر قاچاق کالا در مناطق مرزی و راهکارهای پیشگیری از آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای نوین در مدیریت مرز
  • کد COI اختصاصی: MARZJRL01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ویسیان

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی تهران

شهربانو گلچوبی دیوا

دانشجوی دکتری برنامه ریزی محیط زیست ، دانشکده محیط زیست ، پردیس دانشکدههای فنی ، دانشگاه تهران،ایران

چکیده

قاچاق واردکردن یا صادرکردن متقلبانه کالای مشمول حقوق گمرکی یا سود بازرگانی یا عوارض دولتی بدون پرداخت حقوق مالی دولت ؛ خواه کالای مزبور هنگام ورود و یا خروج مجاز باشد یا مجاز مشروط یا غیرمجاز، یا حمل و نقل متقلبانه یا خدعه آمیز کالای ممنوعه و یا هرگونه اقدام ناقض شرط یا محدودیت قانونی خاص مقرر بر کالاها می باشد. گستردگی مرز و متعدد بودن مبادی ورودی کالاهای قاچاق، رواج فرهنگ مصرف کالاهای قاچاق در جامعه و نوع دیدگاه مرزنشینان به پدیده قاچاق از جمله عوامل مهم در گسترش این پدیده است . روش تحقیق در این مقاله توصیفی - تحلیلی است که با استفاده از منابع اسنادی و کتابخانه ای به بررسی عوامل موثر بر قاچاق کالا و راهکارهای برای پیشگیری آن پرداخته است .مردم مناطق مرزی به علت سالهای جنگ و نزدیک بودن به مرزها، تبعیض و محرومیت های زیادی راکشیده اند در این منطقه اکثر خانوادهها از اقشار محرومی هستند که هیچ گونه مکانات مناسبی برای اشتغال ندارند، موقعیت مرزی و جغرافیایی این منطقه از دیرباز سبب گرایش مردم به مبادلات غیررسمی و پنهانی در حجم وسیعی گشته است .رونق دادن بازارچه های مرزی، سرمایه گذاری در بخش های مولد و حمایت از تحقیقات علمی مربوط به قاچاق کالا، تا حد زیادی می تواند بر رشد و شکوفایی اقتصادی و اجتماعی منطقه و به تبع آن کاهش قاچاق بینجامد.

کلیدواژه ها

قاچاق کالا، مرزنشینان، توسعه نیافتگی ، مناطق مرزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.