ارایه یک الگوی بومی رهبری به منظور مطالعه تطبیقی سبک رهبری روزنامه های دولتی و غیر دولتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 3، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JOSSI-3-6_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر فرهنگی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.

ناصر میر سپاسی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.

غلامرضا معمارزاده تهرانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.

مهران صمدی

دانشجوی دکتری مدیریت رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.

چکیده

این تحقیق اولا در صدد شناسایی یک الگوی رهبری بومی   برای روزنامه های دولتی و غیر دولتی و ثانیا مقایسه الگوی رهبری در روزنامه های دولتی وغیر دولتی است. به این منظور ابتدا تمام الگوهای رهبری موجود مطالعه و با تلفیق آن ها با الگوی رهبری اسلامی که متناسب با شرایط جمهوری اسلامی   ایران می‎باشد. ۱۳۴ شاخص به عنوان شاخص های مطلوب الگوی رهبری بومی احصاء گردید و این شاخص ها در اختیار۵۶ نفر از اساتید مدیریت رسانه و مدیران روزنامه های کشور قرار داده شد که پس از تحلیل عاملی ۶۸ گویه در چهار طبقه به دست آمد که به ترتیب فاکتور رهبری فرهمند با ۳۲ گویه، فاکتور یادگیرندگی با ۱۸ گویه، فاکتور ارزشی. اخلاقی با ۱۲ گویه و فاکتور مهارت های ارتباطی (همدلی) با ۶ گویه حاصل شد که پس از اجرای پرسشنامه در یک محیط پایلوت و محاسبه آلفای کرونباخ               شش گویه حذف و در نهایت به ترتیب فاکتور رهبری فرهمند با ۳۲ گویه، فاکتور یادگیرندگی با ۱۶ گویه، فاکتور ارزشی. اخلاقی با ۹ گویه و فاکتور مهارت های ارتباطی (همدلی) با ۵ گویه حاصل شد. در آخرین مرحله اجرای تحقیق و با هدف شناسایی تفاوت های احتمالی الگوی رهبری در روزنامه های دولتی و غیر دولتی، پرسشنامه در میان کارکنان چهار روزنامه توزیع و جمع آوری گردید که نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که در هر چهار بعد فرهمندی، یادگیرندگی، ارزشی. اخلاقی و همدلی، تفاوت معنی داری بین الگوی رهبری در روزنامه های دولتی و غیر دولتی وجود دارد.

کلیدواژه ها

Non-Government Newspapers, Government Newspapers

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.