بررسی و رتبه بندی عوامل موثر بر مصرف انرژی ساختمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی ایده های نوین در فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: INFM10_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمسعود صالحی

استادیار گروه آموزشی و مهندسی عمران دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی

پیمان همامی

استادیار گروه آموزشی و مهندسی عمران دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی

محمدحسین دارابی

کارشناس ارشد فارغ التحصی ل رشته مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت از دانشگاه خوارزمی

چکیده

ساختمان ها از بزرگترین مصرف کنندگان انرژی هستند. امروزه تامین انرژی چه برای مردم چه برای دولت ها هزینه بر میباشد و با توجه به اینکه قسمت عمده ای از منابع تامین انرژی جزو منابع تجدید ناپذیر هستند، استفاده بهینه تر از انرژی ضروریبه نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر ایجاد مدلی برای بررسی تاثیر برخی عوامل روی انرژی مصرفی در ساختمان است. بدینمنظور ساختمانی ۳ طبقه واقع در شهر تهران انتخاب شد. شبیه سازی این ساختمان با استفاده از نرم افزار صورت پذیرفت. با درنظر گرفتن سه متغیر نسبت مساحت پنجره ها به مساحت دیوار نما، دمای سیستم آب گرم خانگیو ضریب عملکرد سیستم سرمایشیگرمایشی به عنوان متغیر های مستقل و انرژی مصرف شده در واحد سطح به عنوان متغیر وابسته سناریوهایی طراحی شد. استفادهاز تکنیک طراحی آزمایش و روش تاگوچی باعث ایجاد مدلی توسط نرم افزار مینی تب، و اعتبار این مدل توسط روش برازشخطی بررسی گردید. نتایج این پژوهش بیشترین اثرگذاری در مصرف انرژی ساختمان را مربوط به متغیر نسبت مساحت پنجره هابه مساحت دیوار نما و کمترین میزان اثر گذاری را مربوط به متغیر ضریب عملکرد سیستم آب گرم خانگی بیان کرده است همچنین بهینه ترین سطح برای نسبت پنجره ها ۰.۳ و برای دمای آبگرم خانگی ۴۵ درجه سانتیگراد معرفی شده است.

کلیدواژه ها

مصرف انرژی ساختمان، طراحی آزمایشات، مدل سازی ساختمان، انرژی و پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.