طراحی مبدل حرارتی جهت افزایش راندمان کورهH-701 پالایشگاه گاز سرخون و قشم
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مبدلهای گرمایی
- کد COI اختصاصی: MOBADDEL04_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1582
نویسندگان
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان، عضو شورای پژوهشی شرکت پالای
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک و معاونت مهندسی و تاسیسات شرکت پالایش گاز
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان
چکیده
استفاده از مبدل های حرارتی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی بسیار حائز اهمیت می باشد. وظیفه اصلی مبدل های حرارتی انتقال انرژی گرمایی از سیال گرم به سیال سرد است. سیالات فرایندی در صنایع پالایشگاهی با عبور از مبدل های حرارتی گرما جذب می نمایند. در کنار مبدل های حرارتی کوره های صنعتی نیز از تجهیزات گرم کننده سیال فرایند می باشند و مصرف کننده عمده انرژی های فسیلی هستند. از آنجایی که بخشی از انرژی در این میان تلف می شود و با عنایت به مقدار زیاد انرژی تلف شده از دودکش کوره، در این مقاله به بررسی و آنالیز حرارتی گازهای خروجی از دودکش کوره H-701 پرداخته شده است. بار حرارتی آن محاسبه، سپس برای استفاده از این انرژی مبدل حرارتی که بهترین وسیله مبادله حرارت می باشد انتخاب گردیده است. با توجه به شرایط اقلیمی منطقه و شرایط خاص واحد 700 پالایشگاه گاز سرخون و قشم تنها راه استفاده از انرژی تلف شده پیش گرمایش هوای احتراق خود کوره می باشد که این عمل فقط از طریق مبدل حرارتی امکان پذیر است. به این منظور در مبدل حرارتی طراحی شده (مبدل حرارتی قابل نصب در دودکش) گازهای خروجی دودکش در مجاورت هوای احتراق قرار گرفته و مبادله حرارت مینمایند. این روش کمک به بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش تلفات انرژی و جلوگیری از افزایش هوای محیط و کمک به پاکی محیط زیست خواهد نمود. با استفاده از این روش راندمان کوره به اندازه 63/8 درصد افزایش می یابد.کلیدواژه ها
مبدل حرارتی، رکوپراتور ،کوره، پیش گرمایش هوای احتراق، بازیافت انرژیمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.