کاربرد تصاویر ماهواره ای چند زمانه در بهبود دقت مدل های پیش یابی فنولوژی ذرت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله تحقیقات آب و خاک ایران، دوره: 48، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJSWR-48-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قمقامی

دانشگاه تهران

نوذر قهرمان

گروه مهندسی ابیاری-دانشگاه تهران

خلیل قربانی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

پرویز ایران نژاد

موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

چکیده

متداول­­ترین شیوه پیش­یابی مراحل فنولوژیکی گیاهان، استفاده از کمیت درجه-روز رشد تجمعی (AGDD) می­باشد. در تحقیق حاضر، مدلی برای تدقیق این روش با تلفیق دو نمایه AGDD و NDVI برای تخمین تاریخ شروع ۸ مرحله فنولوژیکی گیاه ذرت رقم K۴۰۷، با استفاده از داده­های یک دوره ۹ ساله در منطقه کرج ارائه شده است. روش هموارسازی نوفه­ها در کاربست نمایه NDVI، ترکیبی از دو روش لجستیک دوگانه و رگرسیون وزنی (WLS-DL) می باشد. نتایج مدل تلفیقی با دو مدل مبتنی بر درجه-روز رشد و تاریخ­ کاشت مقایسه شد. یافته­های پژوهش نشان داد، مدل تلفیقی به طور متوسط، مقدار RMSE تاریخ­های شروع ۷ مرحله ابتدایی فنولوژیکی (ظهور تا شیری شدن) را به ترتیب ۷/۱، ۴/۱، ۸/۰، ۳/۱، ۴/۲، ۴/۲ و ۳/۳ روز نسبت به مدل مبتنی بر تاریخ­های کاشت و ۹/۲، ۷/۱، ۴/۱، ۹/۲، ۶/۴، ۹/۲، ۶/۳ روز نسبت به مدل درجه- روز رشد، کمتر برآورد می نماید.

کلیدواژه ها

NDVI, Double logistic, weighing regression, Phenology, maize

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.