بهبود کارایی مبدل پوسته و لوله با بررسی متغیرهای طراحی سمت لوله به کمک نرم افزار Aspen B-JAC
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مبدلهای گرمایی
- کد COI اختصاصی: MOBADDEL04_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2242
نویسندگان
کارشناس مکانیک گرایش حرارت و سیالات، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چ
چکیده
مبدل های حرارتی و به خصوص مبدل های از نوع پوسته و لوله از پرکاربردترین ابزار مورد استفاده در صنعت می باشند. از این رو تلاش برای بهبود کیفیت و کارایی مبدل های حرارتی، تابع هدف بسیاری از پژوهش های علمی حال حاضر را شکل داده است. در این مقاله نیز سعی بر آن است تا با شیوه ای جدا از روش های تحلیل و عددی مانند الگوریتم ژنتیک که نیازمند محاسبات سنگین و صرف زمان بالا هستند، به بهبود کارایی یک مبدل پوسته و لوله با دقتی بالا و زمانی کوتاه پرداخته شود. برای این منظور با استفاده از نرم افزار کاربردی Aspen B-JAC پس از مدل سازی مبدل نمونه در شرایط کاری مفروض، اقدام به بررسی اثرات ناشی از تغییرات پارامترهای طراحی وابسته به بخش لوله های مبدل شامل تعداد گذر، چیدمان لوله ها و ... با هدف افزایش نرخ تبادل حرارتی و کاهش افت فشار سمت پوسته و لوله با حداقل افزایش هزینه ی تولید پرداخته و سپس نتایج هر بخش، جداگانه تحلیل می شود. در نهایت با توجه به نتایج حاصل از تحلیل ها، تغییراتی را برای اعمال بر مبدل نمونه با ذکر دلیل پیشنهاد کرده و نتیجه بخش بودن این روش را با بهبود تقریبا 30 درصدی نرخ تبادل حرارتی و کاهش افت فشارهای 2 درصدی سمت پوسته و 15 درصدی سمت لوله را با توجه به افزایش 4 درصدی هزینه ی تولید نشان داده میشود.کلیدواژه ها
مبدل پوسته و لوله، بهینه سازی، نرم افزار Aspen B-JAC، نرخ حرارتی، افت فشار، هزینه تولیدمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.