ایمن سازی رسانه های اجتماعی: تعامل با نامداران به مثابه راهبرد پیشگیری از کژرفتاری کاربران برخط

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه منابع انسانی تحول آفرین، دوره: 2، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_THJR-2-6_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین زراندوز

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

زهرا علیپور درویشی

دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ،ایران

زهره دهدشتی شاهرخ

استاد گروه مدیریت بازرگانی ، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

محمد حقیقی

دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف : در سالیان اخیر رسانه های اجتماعی، تغییرات عمیقی در رفتار کاربران ایجاد کرده است. در کنار رفتارهای بنهجار در سطح این نوع رسانه ها، به دلایل متعدد،کژرفتاری هایی نیز در حال وقوع است. امروزه از یک سو شناخت این رفتارها اهمیت روزافزونی پیدا کرده است و از سوی دیگر کنترل و مدیریت اینگونه رفتارها به چالشی اساسی برای نظام های حکمرانی تبدیل شده است. هدف این مطالعه این است که نظام های حکمرانی امروز، چگونه می توانند از ظرفیت نامداران برای مدیریت این فضا استفاده کنند. روش بررسی: این پژوهش با رویکرد داده بنیاد انجام شده است. ابتدا بوسیله مصاحبه نیمه ساختار یافته با ۱۳ نفر از صاحب نظران شناخته شده رسانه های اجتماعی،اطلاعات گردآوری گردید که برای اینکار از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد. برای روایی و پایایی پژوهش از چارچوب ۵ عاملی ماکسول استفاده شد. یافته ها: فرآیند کدگذاری در پنج بخش و هشت مقوله اصلی جمع آوری شد. در مقوله پیش آیند شامل عوامل جامعه شناختی و روانی شناختی، پس آیند شامل فردی، بین فردی و اجتماعی ، زمینه شامل رسانه های اجتماعی، شرایط شامل تعامل با نامداران، و اقتضائات شامل ملاحظات محیطی می باشد. نتایج نتایج پژوهش حاکی از این است که مهم ترین گزاره ها در کنترل کژرفتاری بوسیله نامداران عبارتند از : تعامل آموزشی، افزایش آستانه تحمل، امنیت عمومی، سرمایه اجتماعی و انسجام ملی.

کلیدواژه ها

ایمن سازی رسانه, نامداران, کژرفتاری کاربران برخط, قدرت نرم, حکمرانی خوب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.