بررسی تاثیر تعاملی ۸ هفته تمربنات استقامتی و مکمل ویتامین D بر سطوح مالون دی آلدئید (MDA) و شاخص توده بدنی (BMI) در مردان تمرین نکرده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی علوم ورزشی، تربیت بدنی و سلامت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SPORTBCNF07_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی پیروز

ستادیارگروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی .واحدبم .دانشگاه آزاداسلامی .بم .ایران

حامد نیکویی

دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

یونس خادمی

استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان کرمان

چکیده

فشاراکسیداتیو موجب افزایش رادیکال های آزاد در بدن می شود . و تجمع این مواد موجب آسیب به مولکول DNAوساختار سلول می شود.از آنجا که فعالیت های ورزشی استقامتی به همراه برخی از مکمل های غذایی موجب خنثی سازیرادیکال های آزاد ودفاع آنتی اکسیدانی می شود این پژوهش جهت بررسی تاثیر تعاملی ۸ هفته تمرینات استقامتی ومکمل ویتامین D بر سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و شاخص توده بدنی (BMI) در مردان تمرین نکرده انجام شد.بدین منظور به صورت انتخاب تصادفی ۴۰ مرد با دامنه سنی (۳۵ الی ۴۵ سال ) به عنوان آزمودنی های تحقیق انتخابشدند. سپس آزمودنی ها به صورت تصادفی ساده در۴ گروه . گروه اول:(گروه تمرین استقامتی+مکمل ویتامین D گروهدوم: (تمرین استقامتی+دارونما)» گروه سوم: (گروه مکمل ویتامین D) وگروه چهارم:(دارونما) تقسیم شدند .تمرینات به مدت ۸ هفته با سه جلسه تمرین در هفته برای دو گروه تمرینی انجام شد. برنامه تمرین استقامتی شامل ۲۰دقیقه دویدن با ۷۰-۲۵ درصد حداکثر ضربان قلب در چهار هفته اول در هر جلسه آغاز شد.یس از چهار هفته برای رعایتاصل اضافه بار مدت برنامه استقامتی به ۲۶ دقیقه و شدت آن به ۷۰-۶۵ درصد حداکثر ضربان افزایش یافت.آزمودنیهای گروه های مکمل ویتامین D قرص های ویتامین D (سبحان ایران) را با دوز ۵۰۰۰۰ واحد هر ۱۵ روز یکبار مصرفکردند. درحالی که گروه های دارونما، کپسول های همرنگ و شکل دکستروز را با همان دستورالعمل مصرف کردند. و۲۴ساعت پس از آخرین جلسه تمرین خونگیری انجام شد . وپس از آزمایشات صورت گرفته در ابتدا جهت تعیین نرمال بودنداده هااز آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده شد. و برای بررسی فرضیه های پژوهش از از آزمون t وابسته جهت بررسیتفاوت درون گروهی و از آزمون آنالیز واربانس یکراهه برای بررسی تفاوت های بین گروهی استفاده شد. سطح معناداریP≤۰.۰۵ در نظر گرفته شد. بررسی ها نتایج نشان دادبعد از ۸ هفته تمرینات استقامتی سطح مالون دی آلدئید(MDA) درافراد بی تمرین افزایش یافته بود، اما شاخص توده بدنی (BMI) کاهش یافته بود .همچنین در گروه هاییتجربی که فقط از مکمل ویتامین D استفاده کرده بودند MDA تاحدودی کاهش یافته بود .اما نتایج معنادار نبود. ولیدرگروه ترکیبی (تمرین +مکمل ویتامین MDA, (D وشاخص توده بدنی .کاهش معناداری پیداکرده بود.

کلیدواژه ها

مالون دی آلدئید، شاخص توده بدنی، ویتامین D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.