تاثیر دو هفته تمرین تناوبی شدید به همراه مصرف مکمل آویشن بر روی سطوح سرمی انسولین، گلوکز و مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی علوم ورزشی، تربیت بدنی و سلامت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SPORTBCNF07_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید منصوری

کارشناسی ارشد، فیزیولوژی ورزش، تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد

نازآفرین آرام بن

دانشجوی کارشناسی ارشد، فیزیولوژی ورزش، تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر دو هفته تمرین تناوبی شدید به همراه مصرف مکمل آویشن برسطوح انسولین، گلوکز و مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن بود.۴۰ زن دارای اضافه وزن شهرستانHIIT+ آویشن، HIIT لامرد به صورت هدفمند در دسترس انتخاب شدند و بطور تصادفی در چهار گروهآویشن و دارونما قرار گرفتند. پروتکل تمرینی برگرفته از آزمون رفت و برگشت چهل متر با حداکثر سرعتو گروه HIIT بود. که یک آزمون معتبر برای ارزیابی عملکرد بی هوازی است. آزمودنی های گروه های آوبشن -آویشن مقدار ۵۰۰ میلی گرم آویشن را هرروز پس از صبحانه یک کپسول (۵۰۰ میلی گرم) را به همراه۱۰۰ میلی لیتر آب دریافت کردند. گروه های تمرین و گروه کنترل نیز ۱۰۰ میلی لیتر آب با کپسول دارونما(کپسول ۵۰۰ میلی گرمی) بعد از صبحانه مصرف کردند. قبل و بعد از دو هفته مداخله. نمونه خونی دروضعیت ۱۲ ساعت ناشتایی گرفته شد و تجزیه و تحلیل های آزمایشگاهی انجام شد. برای ارزیابی تغییراتایجاد شده در متغیرهای وابسته از روش تحلیل واریانس آمیخته درون - برون گروهی استفاده شد.(بین چهار P=۰.۱۴) و مقاومت به انسولین (P=۰.۱۸). گلو کز (P=۰.۳۲) نتایج نشان داد که تغییرات انسولین گروه پژوهش، تفاوت معناداری نشان نداد. به نظر نمی رسد دو هفته تمرین تناوبی شدید. حهت اثر گذاری برپروفایل گلیسمیک زنان دارای اضافه وزن کافی باشد و احتمالا به طول مدت تمرین بیشتری نیازمندیم. حتیاگر در این مدت دو هفته ای. مکمل آویشن نیز همراه با تمرین مصرف شود. اثر معناداری ایجاد نمی شود.مصرف مکمل آویشن نیز به دلابل احتمالی کافی نبودن مدت و دوز مصرف نتوانست اثر گذار باشد.

کلیدواژه ها

تمرین تناوبی شدید، آویشن، مقاومت به انسولین، قند خون، اضافه وزن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.