بررسی و ارزیابی پازل اهرم-بازده در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در مدیریت، اقتصاد، حسابداری و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: MAEBC05_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول میرزانژاد

کارشناسی ارشد مدیریت مالی دانشگاه ازاد اسلامی، واحد الکترونیک

مصطفی محبوب رشوانلو

دانشجوی دکترا مهندسی مالی، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد تهران شمال

امیر پورعلی امانیه

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد پرند

سجاد گرانمایه

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد بابل

چکیده

هدف این مطالعه بررسی مجدد پازل اهرم-بازده است که با در نظر گرفتن ماهیت پویا و ناهمگونی ساختار سرمایه، چگونگیتاثیر بدهی های بانکی بر بازده سهم را بررسی می کند. در پژوهش حاضر از اهرم نسبی، تفاوت بین اهرم مشاهده شده و هدف،استفاده شده که نشان داد، بازده به طور مثبتی با اهرم مرتبط است. برای تشریح ماهیت دینامیک و ناهمگونی ساختار سرمایهاز اهرم نسبی، نسبت وام های بانکی، اهرم بازاری و اهرم هدف استفاده شده است. در این پژوهش نسبت بدهی به دارایی هدفبا مدل پیشنهادی فلانری و رانگن (۲۰۰۶) تخمین زده شده است. جهت آزمون فرضیه پژوهش از داده های ۱۲۱ شرکت هایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی ۶ ساله (۱۴۰۰ - ۱۳۹۵) جمع آوری و با استفاده از تحلیل پانلی و بهروش رگرسیونی مورد آزمون قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که اهرم نسبی، به جای اهرم مشاهده شده، قدرت توضیحیزیادی برای بازده فراهم می کند. یافته های پژوهش نشان داد که نسبت های اهرمی با بازده شهام شرکت ها ارتباط معنا داردارد و جهت این ارتباط مستقیم می باشد. ولی ارتباط بین اهرم هدف و سود آوری معنادار و منفی بدست آمد که نشان دهندهشکاف زیاد اهرم هدف (اهرم بهینه) با اهرم واقعی می باشد و در صورت کاهش این شکاف سودآوری شرکت ها بیشتر خواهدشد. همچنین از آنجایی که بدهی های بانکی بخشی از کل اهرم است، بررسی شد که چگونه اهرم نسبی بدهی های بانکی بربازده تاثیر می گذارد و یک رابطه مثبت و قوی بین اهرم نسبی بدهی های بانکی و بازده مشاهده گردید.

کلیدواژه ها

بدهی نسبی، بدهی هدف، رابطه ی بانکی و بازده سهام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.