تاثیر خودتنظیمی، کنترل هیجانات و مثبت نگری بر کاهش درد مزمن (کمردرد- سردرد) زنان دارای درد مزمن شهرستان شهربابک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PBSCO02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عشرت کریمی افشار

استادیار گروه روانشناسی، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران

فرزانه ابراهیمیان میمند

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران

بتول کریمیان آبدر

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران

مبینا اسمعیلی

کارشناس ارشد، روانشناسی بالینی،واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: هدف این پژوهش بررسی تاثیر خودتنظیمی، کنترل هیجانات و مثبت نگری بر کاهش درد مزمن (کمردرد- سردرد) زنان دارای درد مزمن شهرستان شهربابک در سال ۱۴۰۰ بود. روش: پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع همبستگی بود. به این منظور ۱۵۲ نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های درد مزمن ون کورف و همکاران (۱۹۹۲)، خودتنظیمی مارس (۱۹۸۹)، کنترل هیجانات راجر و نجاریان (۱۹۸۹) و مثبت نگری اینگرام و ویسنیکی (۱۹۹۸) استفاده شد. نتایج: برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد بین خودتنظیمی با درد مزمن، بین کنترل هیجانات با درد مزمن و بین مثبت نگری با درد مزمن (p< ۰/۰۰۱) رابطه منفی و معنادار وجود داشت. همچنین، بین خودتنظیمی، کنترل هیجانات و مثبت نگری با درد مزمن در زنان رابطه چندگانه وجود داشت (p< ۰/۰۰۱).نتیجه گیری: افرادی که از خودتنظیمی بیشتری برخوردار هستند بیشتر از سلامتی خود مراقبت کرده و در نتیجه با درد کمتری در زندگی مواجه می شوند. ارزیابی مجدد، یک راهبرد تنظیم هیجانی است که با تجربه و بیان بیشتر هیحانات مثبت و تجربه و بیان کمتر هیجانات منفی مرتبط است و سرکوب، یک راهبرد خودتنظیمی است که با تجربه و بیان کمتر هیحانات مثبت و تجربه و بیان بیشتر هیجانات منفی مانند درد مرتب است.

کلیدواژه ها

خودتنظیمی، درد مزمن، کنترل هیجانات. مثبت نگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.