آسیب شناسی و چالش ها و ارائه راهکار جهت رفع کمبودهای قوانین میراث فرهنگی به منظور ساماندهی پیرامون ارگ شهر سلطانیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_1029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود گلابچی

استاد نمونه و پژوهشگر برجسته دانشگاه های کشور، دارای کرسی یونسکو در معماری اسلامی

میرموسی انیران

دکترای مرمت ابنیه،پژوهشگر و معاونت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان

فاطمه محرمی

کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی، دانشگاه معماری و هنر پارس، تهران

چکیده

عدم رسیدگی و ساماندهی در ش هر تاریخی سلطانیه سبب گردیده بسیاری از آثار تاریخی و مناظر طبیعی آن در فهرست میراثجهانی ثبت نگردد، علاوه بر این، مشکلات و نواقصی نیز در قوانین میراث دیده می شود که در برخی موارد قوانین ملزوم میراث در برخیمناطق اجرا نشده و نادیده گرفته میشود؛ لذا پژوهش حاضر سعی بر مطالعه و بررسی تاثیر قوانین میراث در حفظ و یا تخریب بناهایتاریخی و آسیب شناسی آنها و همچنین بررسی رو شهای ساماندهی شهرهای تاریخی در ایران و جهان دارد. نگارنده با مصاحبه، و طرحپرسشنامه و ... به بررسی تاثیر این قوانین پرداخته است. نتایج به دست آمده مبنی بر این است که میرا ث فرهنگی میتواند با ارائه یک طرحدقیق و کارآمد امکان ایجاد اشتغال غیرمستقیم در مقوله های مرتبط با گردشگری برای مردم شهرستان سلطانیه و جذب گردشگر باعثرونق در کس بوکار مردم سلطانیه شود که نزدیکی سلطانیه به جاده ترانزیت در تسهیل این امکان تاثیرگذار میباشد. این کار باعثمشارکت مردم و ایجاد انگیزه در آنها در طرح ساماندهی می باشد.نتایج پژوهش حاضر مواردی ب هصورت تحقیق توصیفی- تحلیلی و ارائه ی طرح حفاظت و مرمت شامل رفع مشکلات قوانین میراث و مردم شهر سلطانیه، ساماندهی ضلع شمالی، مسیرهای گر دشگری، ارتباط ورودی شمالی و جنوبی و مسیرهای پیشنهادی در داخل ارگ،ادامه کاوش ها و حفاظت از کاوش های انجام شده می باشد که روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق به صورت کتابخانه ای و میدانی بوده-است. جامعه آماری در این پژوهش ساکنان بافت مذکور بودند و روش نمونه گیری هم به صورت تصادفی می باشد برای تجزیه وتحلیلاطلاعات و ارائه راهبردهای بهبوددهنده از ماتریس تحلیل سوات بهره گرفته شده است.

کلیدواژه ها

گنبد سلطانیه، قوانین میراث فرهنگی، طرح ساماندهی، بنای تاریخی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.