بررسی رویکردهای طراحی معماری و مکانیکی برای بهبود عملکرد ساختمان های بلند در برابر بارهای باد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0538
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی امیری

دکتری مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه تهران

معصومه وفایی

کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان

چکیده

ساختمان های بلند به عنوان مهمترین نماد شهرهای امروزی، مایه ایمان به فناوری و غرور ملی شده اند و مفهوم شهر مدرن را در کنار ابعادو ظاهر آن تغییر داده اند. علیرغم اینکه ساختما نهای بلند زندگی شه ری را از مقیاس انسانی دور کرد هاند، اما این ساختما نها یکی ازویژگیهای اجتناب ناپذیر توسعه شهری هستند. در هر قدمی که طراحی ساختما نهای بلند به سمت آسمان بر می دارد، معماران و مهندسانامروزی با مشکلات جدیدی مواجه میشوند. همانطور که ارتفاع آسمان خراش های مدرن با پیشرفت در زمینه طراحی سیستم های سازه ایو استفاده از مصالح با مقاومت بالا افزایش می یابد، وزن و استحکام آنها کاهش می یابد و باریکی و انعطاف پذیری آنها - و در نتیجه حساسیتآنها به بارهای باد - افزایش می یابد. بار باد که باعث حرکات جانبی بزرگ در ساختمان می شوند، نقش مهمی در طراحی ساختمان های بلندایفا می کنند که حتی می توانند از بارهای زلزله نیز بحرانی تر باشند. در نتیجه، بارهای باد و حرکت جانبی که ساختمانهای بلند در معرض شانقرار می گیرند، به مشکلات مهمی در اینگونه ساختمان ها تبدیل شده اند. بنابراین، با توجه به اهمیت نقش نیروی باد در ساختما نهای بلند،در این تحقیق سعی شده است تا با استفاده از مطالعه و مرور منابع اطلاعات علمی، رویکردهای ممکن برای مقابله با این نیروی جانبی معرفیشو ند. در این مقاله، رویکردهای طراحی برای کنترل نوسان حاصل از باد در ساختمان های بلند به سه گروه اصلی "رویکرد طراحی معماری "،"رویکرد طراحی ساز ها ی" و "رویکرد طراحی مکانیکی" تقسیم بندی شده اند که در اینجا به تشریح رویکرد طراحی معماری (طراحیآئرودینامیک محور و طراحی سازه محور) و رویکرد طراحی مکانیکی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

ساختمانهای بلند، باد، رویکرد طراحی معماری، طراحی آئرودینامیک محور، طراحی سازه محور، رویکرد طراحی مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.