مقایسه تطبیقی صنعتی سازی و درجا سازی ساختمان ازنقطه نظر کیفیت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0530
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر لطفعلیان

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده عمران، هنر و معماری، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

خسرو دانشجو

دانشیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تر بیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

باتوجه به عرضه و تقاضای مسکن در جامعه، امروزه ساخت وساز مسکن در حال گذر از مرحله سنتی به صنعتی بوده واستفاده از سیستم های ساختمانی صنعتی به منظور ارتقای کیفیت ساخت ساختمان، اجتناب ناپذیر است و در صورتبه کارگیری از آن علاوه بر پاسخگویی به درخواست فعلی جامعه، بر مدیریت زمان ، کیفیت و هزینه ساختمان تاثیرا تمثبت بسیاری داشته است. اهمیت ساخت وساز ساختمان و کاربرد روزافزون صنعتی سازی در این حوزه و مقابله روشصنعتی سازی ساختمان با رو شهای رایج در مهندسی معماری، به موضوعی بسیار مهم تبدیل شده است؛ به گونه ای کهچنین به نظر می رسد مشکلات موجود در ساخت وسازهای رایج ساختمان های با سطح کیفی و فنی پایین که پاسخگوینیازهای امروز جامعه نبوده را عرضه میکند، این امر موجب استقرار توسعه یافتگی در صنعت ساختمان می شود. پژوهشحاضر به مقایسه تطبیقی روش صنعتی سازی ساختمان با روش درجاسا زی با تاکید برکیفیت می پردازد. جمع آو ری داده هادر این تحقیق به روش کتابخانه ای و استخراج برخی معیار و شاخص ها از طریق استدلال منطقی بوده است. رویکردتحقیق در این پژوهش کیفی و طرح تحقیق پیش رو از نوع توصیفی - تحلیلی که با تکیه بر مطالعه تطبیق ی به احصاءمعیارهای پرداخته و قصد دارد ضمن مطالعه روش صنعتی سازی و روش درجاسا زی ساختمان، جایگاه آ نها را به لحاظکیفیت در مراحل ساخت، بهره برداری و غیره بررسی و درنهایت به طور تحلیلی مقایسه نماید؛ نتایج پژوهش از اینقیاس نشان میدهد از حیث کیفیت، سیستم های ساختمانی رایج (درجاسازی) نتایج رضایت بخشی در صنعت ساختما نبرای پاسخگوی به ملزومات امروزی را نداشته است؛ ب های نترتیب استفاده از صنعت در ساختما نسا زی ضمن دستیابی بهساخت وسازهای سبک و تولید انبوه، اثرات چشمگیری نیز در ارتق ای کیفیت ساخ توساز به همراه داشته است .

کلیدواژه ها

روش صنعتی سازی ، سیستم های ساختمانی ، درجاسازی ، کیفیت ، صنعت ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.