ارزیابی مولفه های مکان یابی بهینه مجموعه های باز پروری در شهر مشهد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0502
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیرو فرکیش

دکترا معماری ، استادیار گروه معماری ، واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد ، ایران

فاطمه سلامت

کارشناسی ارشد معماری ، واحد مشهد ، دا نشجو دانشگاه خیام ، مشهد، ایران

چکیده

مکان یابی، انتخاب مکانی مناسب برای احداث مراکز خدماتی می باشد به طوری که بهترین عملکرد با توجه به اهدافمورد نظرحاصل شود . به دنبال افزایش آسیب های اجتماعی در کلان شهرها در دهه های اخیر سازمان بهزیستی کشوراقدام به ایجاد مراکز بازپروری کرده است. یکی از بحران های مراکز بازپروری عدم وجود مکان یابی مناسب آن ها در شهرمی باشد. بدین ترتیب پژوهش حاضر قصد دارد به بررسی و امکان سنجی محل استقرار مراکز باز پروری در مشهدبپردازد و در راستای رسیدن به هدف و جلوگیری اثرات منفی این مراکز بر عملکرد و کیفیات شهری باید مکان یابیمناسب برای آن ها در نظر گرفته شود. بنابراین ابتدا فرضیه ای مطرح شد و برای پاسخ به آن معیارهای مکان یابیانتخاب شدند سپس به آنها ارزش های درون گروهی داده شد و با استفاده از روش Ahp به آنها وزن داده شد و درنهایت معیارها با هم ترکیب شدند. و مشخص شد که فرضیه پژوهش مورد تایید می باشد و با توجه به تحلیل هایانجام شده سایت واقع در خیابان فکوری از نظر مکان یابی برای طراحی مرکز بازپروری انتخاب شد. و به این نتیجه دستیافت که جانمایی مراکز باز پروری طبق مطالعات تطبیقی انجام شده باید به گونه ای باید باشد که از نظر محیططبیعی ، خدمات شهری عوامل کالبدی، دسترسی، همجواری در بهترین موقعیت خود قرار بگیرد. پس از آن از طریقروش سوات به ارائه استراتژی های سایت منتخب پرداخته شد. علاوه بر جدول سوات جدول دیگری با عنوان نتیجهگیری نهایی ارائه شد که در آن پیشنهادات و کانسپت هایی موثر برای طراحی داخلی مطرح شد.

کلیدواژه ها

مکان یابی، مراکز باز پروری ، توان بخشی ، بهزیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.