بررسی تاثیر شیوه های تامین مالی مشارکتی بر پروژه های شهری شهرستان مشهد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده ضیایی

کارشناسی ارشد

محسن جلالی

عضو هیات علمی گروه مدیریت و اقتصاد

چکیده

رشد و توسعه اقتصادی کشورها در گرو پروژه های مختلف زیر ساختی و خدماتی می باشد. محدودیت منابع مالی بودجه ایدولت ها برای تامین مالی پروژه های بزرگ و همچنین تقاضا ی زیاد مالی موجود در زمینه سرمایه گذاری در این پروژه هاکشورها را بر آن داشته تا تمامی تلاش خود را برای بهره گیری از مشارکت فعال بخش خصوصی و ایجاد فضای رقابتی مناسببرای فعالیت آن ها به کار بندند که این تلاش ها در قالب مشارکت های عمومی- خصوصی متبلور شده است. از گذشته تا به امروز به دلایلی نظیر بالا بودن هزینه، طولانی بودن مدت بازگشت سرمایه ، بنیه ضعیف مالی و عدم حمایت قوانین و مقررات ازبخش خصوصی، ایجاد زیر ساخت ها بر عهده بخش عمومی یا همان دولت و سازمان های دولتی و عمومی بوده است. ظهورمشارکت عمومی خصوصی به عنوان راهکاری بنیادی در زمینه توسعه و زیر ساخت های کشور ها با استفاده از تخصص وتوانایی بالاتر بخش خصوصی در مدیریت منابع و زمان به شمار می رود.لذا طی سال های اخیر قراردادهای عمومی- خصوصی (Public Private Partnership) به علت کمبود منابع دولتی و نیاز به توسعه تاسیسات زیر بنایی کلان شهرها به طور روزافزون از سوی دولت ها و شهرداری ها مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از اهداف اصلی اجرای پروژه به روش PPP کاهشریسک پروژه و در نتیجه افزایش ارزش مالی پروژه می باشد. در این پژوهش به بررسی روش های تامین مالی مشارکتی و تاثیرآن بر پروژه های شهری شهرستان مشهد و شناسایی بهترین آن ها بر اساس چهار شاخص ریسک ، مدت زمان ، کارایی وسرمایه در گردش پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

تامین مالی،مشارکت عمومی خصوصی،بخش خصوصی، بخش دولتی، شهرستان مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.