بررسی عوامل تاخیر در پروژه های عمرانی با مدل BOT و PPP

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام یاورزاده

دانشجوی دکتری تخصصی , مدیریت ساخت و پروژه,دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

مهسا سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ,مدیریت پروژه و ساخت , دانشگاه آزاداسلامی واحد مشهد

شیرین نوشادی

دانشجوی کارشناسی ارشد ,مدیریت پروژه و ساخت , دانشگاه آزاداسلامی واحد مشهد

چکیده

از آنجایی که تاخیر در پروژه های ساختمانی رایج است، علل تاخیر به طور گسترده در ادبیات مدیریت ساخت و ساز بررسی شده است.با این حال، هیچ اتفاق نظری در مورد شدت نسبی علل مختلف تاخیر وجود ندارد زیرا شدت ممکن است با توجه به ویژگی های پروژه، مانندنوع پروژه و یا نوع تدارکات تغییر کند . هدف اصلی در پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی عوامل تاخیر در پروژه های عمرانی با مدلPPP (مشارکت عمومی-خصوصی) و BOT (ساخت، بهره برداری و واگذاری) می باشد. BOT از جمله محبوب ترین مدلهای ارایه زیرساختمورد استفاده توسط دولتها در سراسر جهان میباشد. به دلیل تنوع عوامل در روند پروژه و همچنین وابستگی پروژه به عوامل ملی،پیچیدگیهای زیادی در پروژهها وجود دارند. به علاوه، مدل های PPP و BOT در سالهای اخیر به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفتهاست و تعداد کارهای ساختمانی عمومی در سراسر جهان که این دو مدل را پذیرفته اند به تدریج افزایش یافته است. با این حال، علل تاخیرخاص در PPP و BOT عمیقا بررسی نشده است و همچنین به دلیل عوامل ملی و متنوع، پروژه ها با پیچیدگی بسیار زیادی مواجه هستندکه این خود بر روی روند پروژه ها، سرعت انجام پروژه ها و ایجاد عدم قطعیت در انها اثر می گذارد. در پژوهش حاضر که از طریق مطالعاتکتابخانه ای صورت گرفته است، علل موثر بر تاخیرات پروژه بررسی شده و در ادامه به عوامل موثر که باعث ایجاد تاخیر در پروژه های PPPو BOT پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

تاخیر، پروژه های عمرانی، BOT، مشارکت عمومی-خصوصی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.