بررسی روش های تصفیه کاستیک مستعمل پالایشگاه ها و پتروشیمی ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مهندسی نفت، صنایع گاز زمین شناسی و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: GASCONF01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صادقی راد

معاونت پروژه ها، شرکت شارگان

اشکان غفوری

مدیر عامل، شرکت شارگان

محمد عجم حسنی

مدیر مهندسی، شرکت شارگان

محمدمهدی مشرفی

مدیر عامل، شرکت دایان فرایند اردیبهشت

چکیده

امروزه کاستیک به میزان قابل توجهی در واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی در فرآیند حذف ناخالصی هایی چون گاز سولفید هیدروژن، اسیدهای کربوکسیلی و نفتنی و مرکاپتان های موجود در ترکیبات هیدروکربنی به کار می رود. با توجه به اینکه پساب کاستیک دارای COD و TDS بالا می باشد و علاوه بر این زیست تخریب پذیر نمی باشد، دفع مستقیم آن به محیط زیست مغیر با استانداردهای زیست محیطی بوده و مضافا اینکه امکان انتقال این پساب به حوضچه های بیولوژیکی نیز وجود ندارد.. لذا تصفیه این پساب جهت دفع به آبهای سطحی و یا انتقال به حوضچه های بیولوژیکی آنها امری ضروری است. با توجه به نوع ناخالصی موجود در پساب، فرایندهای متفاوتی برای تصفیه کاستیک مستعمل وجود دارد کهدر این مقاله به بررسی روش های مختلف تصفیه پساب پرداخته می شود.با توجه به کارامدی دو فرایند تصفیه اکسیداسیون با هوای تر (WAO) و اکسیداسیون پیشرفته (AOP)این دو فرایند مفصل تر بررسی شده اند. علاوه بر این، فرایند SHD که فرایند بومی و انحصاری شرکتهای شارگان و دیپو جهت تصفیه این پساب می باشد نیز ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

کاستیک، تصفیه، پالایشگاه، پتروشیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.