بررسی نقش احساس غربت و نگرش مذهبی با گرایش به جنس مخالف در بین دانشجویان غیر بومی شهر بیرجند

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPEB06_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه سادات جعفر طباطبایی

استادیار روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، بیرجند، ایران.

طاهره محمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، بیرجند، ایران.

چکیده

هرچند که ارتباط با جنس مخالف، مطابق با هنجارهای جامعه و در قالب ازدواج، از جمله نیازهای طبیعی هر زن و مردی میباشد، ولی ارتباط خارج از عرف با جنس مخالف زمینه ساز بسیاری از مشکلات برای فردو جامعه میباشد؛ لذا بررسی عواملی که می تواند در ایجاد گرایش به جنس مخالف نقش داشته باشد اهمیت دارد؛ در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش احساس غربت و نگرش مذهبی با گرایش به جنس مخالف در بین دانشجویان غیر بومی شهر بیرجند انجام شد. روش پژوهش توصیفی - همبستگی بودو جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان غیربومی مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد بیرجند در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۰۲ تشکیل داد که از این بین تعداد ۲۰۵ نفر به روش نمونهگیری تصادفی ساده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد احساس غربت فن فیلت (۲۰۰۱)، پرسشنامه نگرش مذهبی گلریز و براهنی (۱۳۵۳) و پرسشنامه گرایش به ارتباط با جنس مخالف حامدی (۱۳۹۱) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با کمک نرمافزار آماری SPSS۲۲ انجام شد. یافته ها نشان داد که بین احساس غربت با گرایش به جنس مخالف در بین دانشجویان غیر بومی شهر بیرجند رابطه مثبت و مستقیم و بین نگرش مذهبی با گرایش به جنس مخالف در بین دانشجویان غیر بومی شهر بیرجند رابطه معکوسی وجود دارد. با توجه به نتیجه گزارش شده، انجام غربالگری در دانشجویان ورودی جدید غیربومی در زمینه نگرش مذهبی و احساس غربت در ماه های دوم و سوم ورود به دانشگاه و انجام مشاوره و حمایت اجتماعی از افراد درگیر با احساس غربت و سطوح پایین نگرش مذهبی توصیه میگردد.

کلیدواژه ها

گرایش به جنس مخالف، نگرش مذهبی، احساس غربت، دانشجویان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.