سیاستگذاری در نظام آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPEB06_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزیتا سلاجقه

استادیار گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور تهران، ایران

مینو رئیسی گهروئی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه پیام نور تهران، ایران. دبیر آموزش و پرورش دوره ی ابتدایی،

چکیده

امروزه وجود برنامه و در کنار آن برنامه ریزی در بخشهای مختلف جامعه همانند بخش آموزش، جهت پیشرفت و توسعه کشور امری ضروری است. نظام های آموزشی به آهستگی تغییر میکنند و نیازمند یک فرآیند پیچیدهی برنامه ریزی و همچنین به کارگیری و اجرای برنامه ها هستند. در کنار این موارد توجه و اهمیت به سیاستگذاری در برنامه ریزی درسی در برنامه ی درسی در نظامی همچون آموزش و پرورش بسیار دارای اهمیت. اتخاذ هر نوع سیاست آموزشی تا حد زیادی نه تنها به محیط سیاسی و اجتماعی بلکه حتی به افرادی که میتوانند نقش مهمی در یک موقعیت خاص داشته باشند، بستگی دارد. پژوهش پیشرو با تکیه بر اسناد کتابخانه ای، مقالات داخلی و خارجی و پژوهش های انجام شده به بررسی سیاستگذاری در نظام آموزش و پرورش پرداخته است. نتایج این پژوهش نشان داد که کارآمد کردن نظام آموزشی مستلزم برنامه ریزی و سیاستگذاری آموزشی بر اساس واقعیات است. با توجه به پژوهش انجام شده و بررسی اصول، عوامل تاثیرگذار، مبانی، الگوها و کارکردها در سیاستگذاری در نظام آموزش و پرورش پیشنهاد میشود که جهت توسعه و دستیابی به رسالتهای تعیین شده در این نظام به بررسی دقیق مبانی ذکر شده پرداخت شود. لذا اهمیت دادن به این مبانی و بررسی دقیق آنها می تواند نقشه راهی برای مسئولان ذی ربط، نهادهای علمی و پژوهشی کشور باشد. همچنین توجه به حوزه های مهم مربوط به آموزش و پرورش از جمله: آموزشی، فرهنگی، تربیتی و... میتواند به عنوان خط مشی برای مسئولان و برنامهریزان در تدوین سیاستگذاری در نظام آموزش و پرورش باشد.

کلیدواژه ها

سیاستگذاری آموزشی، برنامه درسی، آموزش و پرورش، سیاستگذاری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.