شناسایی سویه قارچ تجزیه کننده چوب مولد آنزیم های لیگنینولایتیک و قابلیت حذف رنگ کوماسی بلو

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
  • کد COI اختصاصی: ZISTCONF01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین قیاسی

گروه علوم زیستی ، دانشکده علوم و فنون نوین ، دانشگاه تهران

الهه پورفخرایی

گروه بیوتکنولوژی ، پژوهشکده علوم پلیه کاربردی جهاد دانشگاهی ، دانشگاه شهید بهشتی تهران

حسن جلیلی

گروه علوم زیستی ، دانشکده علوم و فنون نوین ، دانشگاه تهران

میترا پارسا

گروه بیوتکنولوژی ، پژوهشکده علوم پلیه کاربردی جهاد دانشگاهی ، دانشگاه شهید بهشتی تهران

سمیرا سعیدی

گروه بیوتکنولوژی ، پژوهشکده علوم پلیه کاربردی جهاد دانشگاهی ، دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

پاکسازی آلاینده های صنعتی یکی از مهمترین چالش های محیطی در جهان مدرن است . در این راستا، آنزیم های لیگنینولایتیک که توانایی تجزیه و تفکیک برخی آلاینده های صنعتی را دارند، مورد توجه قرار گرفته اند. این آنزیم ها در تجزیه و تفکیک مواد آلی با دوام و ساختار سخت مانند لیگنین ، کربوهیدرات ها و رنگ های صنعتی موثر هستند. قارچ های تجزیه کننده چوب به دلیل توانایی در تجزیه و تفکیک مواد آلی با دوام، برای پاک سازی آلاینده های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.روش کار: در این تحقیق به منظور شناسایی مورفولوژیکی قارچ های تجزیه کننده چوب، جدایه های قارچی بر روی محیط کشت PDA را کشت داده و به روش تک اسپور کردن خالص سازی شدند تا در نهایت بر اساس ویژگی های ریخت شناسی شناسایی شوند. برای شناسایی مولکولی گونه قارچ تجزیه کننده چوب مورد نظر، از توالی های ITS۱ و ITS۴ به عنوان پرایمر یا همان نشانگر، به کار رفت که بیشترین دقت را در شناسایی ناحیه ژنومی rDNA سویه قارچی خواهند داشت . محصولات PCR به منظور الکتروفورز بر روی ژل آگارز ۱/۲ درصد بارگذاری شدند.بحث و نتیجه گیری : نتایج حاصل از بررسی های انجامشده در این مطالعه ، گویای آن است که گونه شناسایی شده در پژوهش حاضر متعلق به جنس Trichoderma بوده که بیشترین فعالیت آنزیمی را در بین سویه های تحت بررسی از خود نشان داد. این سویه همچنین در طی مدت زمان ۱۴ روز محیط کشت حاوی رنگ کوماسی بلو را به طور تقریبا کامل پاکسازی کرد.به طور کلی ، استفاده از قارچ های تجزیه کننده چوب مولد آنزیم های لیگنینولایتیک به عنوان روشهایی برای پاکسازی آلاینده های صنعتی ، همچنان به عنوان موضوعات مورد تحقیق و بررسی در زمینه محیط زیست شناخته شده اند.

کلیدواژه ها

قارچ تجزیه کننده چوب، آنزیم های لیگنینولایتیک ، رنگ زدایی ، پاکسازی صنعتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.