بررسی تطبیقی معامله فضولی در نظام حقوقی ایران و انگلستان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
- کد COI اختصاصی: ICMBA02_290
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 349
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده
مطالعه ی تطبیقی معامله فضولی در نظام حقوقی ایران و انگلستان از سه جهت حکم ، مبنا و آثار حائز اهمیت است و مورد بررسی قرار گرفته است . در خصوص حکم معاملات فضولی بین این دو نظام وجوه افتراق جدی دیده می شود که در ایران، حکم عدم نفوذ و در انگلستان گاهی حکم باطل ، گاهی صحیح و گاهی قابل تنفیذ بودن است . در خصوص مبانی ، در حقوق ایران نظریات متعددی بیان شد که نظریه استناد به مالک مورد پذیرش واقع شد، و در حقوق انگلستان، تسهیل در امر تجارت مهم ترین دلیل و مبنای این معاملات شناخته شد. مهم ترین آثاری که در این دو نظام از معاملات فضولی مترتب می شود، پایبندی اصیل به معامله فضولی و جواز رد یا تنفیذ معامله برای ذی نفع می باشد.کلیدواژه ها
معامله فضولی ، ایران، انگلستان، استناد به مالک ، قاعده «Nemo dat»مقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر موانع اجرای کیفیت برمدیریت کیفیت جامع با توجه به متغیرهای شهرت سازمانی ومشتریگرایی در شیلات استان بوشهر
- تاثیر سیاست های حاکمیت شرکتی بر شفافیت و کارایی حسابداری بخش عمومی
- بررسی شفافیت اطلاعات در امور مالی غیرمتمرکز
- تاثیر حمایت سازمانی ادراک شده و رفاه شغلی با توجه به نقش تعدیل گری تناسب فرد با شغل (مورد مطالعه: معلمان مدارس ابتدایی پسرانه شهرستانه بندرانزلی)
- مروری بر سبک های تصمیم گیری دانشجویان به هنگام خرید با در نظر گرفتن نقش سواد مالی آنها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.