به دست آوردن سفتی معادل المان های جاذب انرژی جهت درج در مدل های دینامیکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE08_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شفق رحیم نژاد باغچه جوقی

کارشناسی، دانشکده راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

پریسا حسینی تهرانی

دانشیار، دانشکده راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

در تصادفات قطار با قطار، انرژی جنبشی ناشی از حرکت واگن خسار تهای مالی و جانی زیادی را به وجود می آورد . به همین علت یکی از مسائلیکه در تصادفات بررسی می شود، ایمنی قطار است. جاذب های انرژی یکی از مکانیزم های جذب انرژی برای کاهش خسارات و بهبود ایمنیمی باشد. تحقیقات انجام شده بر روی جاذب انرژی به چهار دسته تقسیم می شود. بررسی مکانیزم تصادف به صورت تجربی و آزمایشگاهی درمقیاس بزرگ، بررسی آماری سوانح مربوط به حمل ونقل ریلی، بررسی ساختار هندسی و جنس جاذب های انرژی در مقیاس کوچک و روش هایکامپیوتری (اجزای محدود و مدلسازی جرم و فنری). با توجه به هزینه بر بودن روش های آزمایشگاهی و زمان بر بودن روش اجزای محدود، توجهبه مدل های دینامیکی می تواند مقرون به صرفه باشند. برای داشتن مدل دینامیکی نیازمند معادله ی دینامیکی یا نمودار سختی می باشیم که ایناطلاعات از برآورد اولیه نمودار تنش- کرنش یا نمودار نیرو- جابه جایی مدل ساده شده ی جاذب انرژی به دست می آید. در این تحقیق ساختارهایجاذب های انرژی چندضلعی به علت وزن کم و قابلیت جذب انرژی بالا و صرفه اقتصادی انتخاب شده، سپس با در نظر گرفتن جاذب انرژیبه عنوان یک فنر، معادلات دینامیکی جاذب انرژی را به دست می آوریم و نمودارهای مختلف داده های مدل دینامیکی و ریاضی (به دست آمده ازمقالات) را در نرم افزارهایی همچون متلب ۱ و اکس ل ۲ ، مقایسه می کنیم. نتایج حاصل از صحت سنجی، نشان می دهد با خطای کمی در حدود ۰ -۳۰ %، جذب انرژی در مدل فنر مقیاس بندی شده و نمونه اولیه متفاوت است

کلیدواژه ها

حمل ونقل ریلی، تصادفات قطار با قطار، جاذب انرژی، مدل سازی دینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.