بررسی تاثیر زاویه ورق موجدار تک لایه بر مقاومت، سختی اولیه و جذب انرژی دیوارهای برشی فولادی موجدار(مطالعه موری پروژه احداث راه آهن چابهار به زاهدان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE08_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید نوروزی انگنایی

فوق لیسانس مهندسی عمران، موسسه پایدارسازان، هلدینگ راه و شهرسازی قرارگاه خاتم الانبیاء (ص)

مهدی حاجی هاشمی

لیسانس مهندسی عمران پایدارسازان، هلدینگ راه و شهرسازی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)، اهواز ایران

چکیده

< p> یکی از مشکلات دیوارهای برشی فولادی فاقد سخت کننده مشکل آن در کمانش الاستیک می باشد که به دنبال آن می تواند منجر به کاهش ظرفیت جذب انرژی شود. برای غلبه بر این مشکل محققان راهکارهای مختلفی من جمله استفاده از سخت کننده و دیوار کامپوزیت را پیشنهاد کرده اند که شرایط استفاده از سخت کننده و هزینه استفاده از دیوار کامپوزیت به نوعی مشکلاتی را ایجاد می کند. با توجه به سختی خارج از صفحه قابل ملاحظه ورق های موج دار، این نوع ورق ها از مقاومت کمانشی به مراتب بیش تری نسبت به ورق تخت برخوردار می باشند. از این رو محققان استفاده از ورق موجدار را برای بهبود رفتار دیوارهای برشی فولادی مرسوم پیشنهاد نموده اند.تحقیقات اخیر نشان دهنده این است که در صورت موجدار بودن ورق کمانش زودرس ورق حل شده و حتی برخی از این تحقیقات نشان دهنده افزایش شکل پذیری سیستم است که درباره اینها در بخش سوابق مربوط مواردی ذکر شده است. گونه دیگری از تحقیقات نشان دهنده رفتار مناسب دیوارهای برشی فولادی موجدار در صورت استفاده به صورت دولایه (دوبل) است. با توجه به اینکه در یک دیوار برشی فولادی سنتی، ورق داخلی به صورت سراسری به اعضای مرزی متصل می شود، لذا این مسئله منجر به اعمال نیروهای زیادی خصوصا بهستون ها می گردد، برای غلبه بر این مشکل، محققان طرح عدم اتصال ورق به ستونها یا اتصال بخشی به ستون ها را مطرح نمودند. در این تحقیق بررسی تاثیر زاویه ورق موجدار تک لایه بر مقاومت، سختی اولیه و جذب انرژی دیوارهای برشی فولادی موجدار ، مورد بررسی قرار گرفت. ورق های موجدار دوبل به منظور بررسی تاثیر زاویه موج ورق در سه زاویه مرسوم ۳۰،۴۵ و ۶۰ درجه در نظر گرفته شدند. همچنین ۲۵،۵۰ و ۷۵ درصد ورق موجدار به ستونهای کناری متصل شد. به منظور مقایسه رفتار دیوار موجدار دوبل با اتصال کامل به ستون نیز مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق همچنین رفتار دیوارهای موجدار تک لایه به منطور مقایسه مورد بررسی قرار گرفت.< /p>

کلیدواژه ها

دیوار برشی؛ اتصال دوبل؛ ورق فولادی موجدار؛ مهاربند ضربدری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.