بررسی، معرفی و تحلیل تنش های بوژی، بولستر و محور قطار در حین گذر از قوس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE08_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد رضا موسوی

دانش آموخته کارشناسی ماشین های ریلی دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران

مجید شهروی

دانشیار دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت

امین اوحدی اصفهانی

استادیار دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنت ایران،

چکیده

بوژی های به کار رفته در وسایل نقلیه راه آهن از قاب، سیستم تعلیق، محور و چرخ تشکیل شده اند. شکل بوژی ها و همچنین شرایط باریکه در طول بهره برداری با آنها مواجه هستند، مانند بار استاتی کی و بار دینام یکی، بسیار پیچیده است. بنابراین، آزمایش های مختلفی از جملهآزمایش های بار استاتیک، آزمایش های خستگی، و آزمایش های مسیر برای طراحی و ارزیابی مقاومت بوژی مورد نیاز است. قاب بوژی بهعنوان سازه اصلی بارهای بدنه واگن را تحمل می کند. اگرچه استانداردها روش های ارزیابی قدرت قاب های بوژی را تجویز می کنند، امارویکرده ای دقیق ارزیابی عمر خستگی را تعریف نمی کنند. در طول عمر یک قاب بوژی، قاب شرایط بارگذاری متفاوتی را تجربه می کند کهسخت ترین آنها بخش عبور قطار از قوس است. تئوری های پایداری و عبور از قوس با روش های محاسباتی نوین فرمول بندی و سازگارشده اند، که اساس عناصر به کار رفته در استانداردهای موجود در نرم افزارهای شبیه سازی را تشکیل می دهند که به طور منظم برای طراحیوسایل نقلیه را هآهن و تجزیه و تحلیل آنها استفاده می شوند. فرمول های جدید امکان مونتاژ سریعتر سیستم های تعلیق مختلف و گنجاندنراحت عناصر غیرخطی را در بوژی فراهم می کند. بارهای عمو دی، طولی، عرضی و پیچشی بر روی قاب بوژی در حال حرکت اعمال می شود.تایید ایمنی قاب بوژی مستلزم آزمایش مقاومت در شرایط حداکثر بار است. در این پژوهش سعی شده است ضمن معرفی ساختار بوژی والمان های به کار رفته در آن، تشریح کاملی در مورد انواع نیروها و تنش های موجود در بوژی، بولستر و محور قطار در حین حرکت در قوس هاارائه شود .

کلیدواژه ها

بوژی، بولستر، محور، گذر از قوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.