چالش های تشخیصی و درمانی پیچ خوردگی رحمی در مادیان، ضرورت مداخله جراحی در درمان آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنگره دانشجویان کشاورزی، دامپزشکی، محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CACDSTS01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل برزگر

رزیدنت مامایی و بیماریهای تولید مثل دام، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

سعد گورانی نژ اد

استاد، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

فرید براتی

دانشیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

موسی جاودانی

دانشیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

پیچ خوردگی رحم در مادیان معمولا در طول اواسط تا اواخر آبستنی به وقوع می پیوندد. پیچ خوردگی رحم در حدود % ۵ تا%۱۰ از اورژانس های مامایی اسب را شامل میشود. از جمله علایم پیچ خوردگی رحم در مادیان نشاندادن علایم دلدرداست. معمولا دلدرد ناشی از پیچ خوردگی رحمی خفیف است. دیگر علایم دلدرد ناشی از پیچ خوردگی رحمی شاملخمودگی، کوبیدن متناوب سم بر زمین، نگاه به تهیگاه، بی قراری، تعریق، بی اشتهایی، تکرر ادرار، ایستادن اسب چوبی طور(مشابه چیزی که در بیماری کزاز بروز می کند)، لگدزدن به شکم و غلتیدن است. پس از تشخیص پیچ خوردگی رحم بایدبه سرعت مداخلات درمانی یا جراحی برای حفظ جان مادر و جنین انجام داد. روشهای تصحیح پیچ خوردگی رحم شاملچرخش دستی از طریق سرویکس، چرخاندن مادیان تحت بی هوشی، لاپاراتومی تاحیه تهیگاه در حالت ایستاده و لاپاراتومیاز طریق برش خط وسط شکم است. اتخاذ هر یک از رویکردهای درمانی به سن آبستنی، خلق وخوی مادیان، تجهیزات دردسترس، جنبه اقتصادی و وضعیت عمومی مادیان (با یا بدون درگیری سیستم گوارش) بستگی دارد. تحت یک قاعده کلیپیش آگهی آبستنی بعدی مادیان پس از تصحیح پیچ خوردگی رحم خوب است. مقاله حاضر به بررسی عوامل ایجادکنندهپیچ خوردگی رحمی در مادیان، علایم بالینی و شیوه های درمان آن در مادیان می پردازد.

کلیدواژه ها

پیچ خوردگی رحم، مادیان، جراحی، جنین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.