فرصت ها و چالش های تبلیغی جامعه المصطفی صلی الله علیه و آله در عرصه بین-الملل، با تکیه بر دیپلماسی فرهنگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پژوهشنامه تاریخ، سیاست و رسانه، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JRHPM-5-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی دلیری پور

سطح چهار حوزه، پژوهشگر همکار پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص)، قم. ایران

مرتضی اشراقی

استادیار گروه علوم سیاسی، اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه(س). شیراز، ایران

مجتبی اشراقی

استادیار گروه علوم سیاسی و معارف انقلاب اسلامی، اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه(س). شیراز، ایران

معصومه نیکنام

مدرس الهیات و معارف اسلامی مدارس شیراز و تهران. تهران، ایران

چکیده

مسائلی از قبیل جهانی شدن، افزایش وسایل ارتباط جهانی و پیوند زمان و مکان و... بحث درباره مباحث فرهنگی و ارتباطات و تعاملات فرهنگی را ضروری ساخته است به گونه ای که به نظر بسیاری از متفکران مباحث ارتباطات فرهنگی و توسعه، این ارتباطات و تعاملات فرهنگی در جهان معاصر را به عنوان مهم ترین عامل در فرآیند توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، انسانی و اخلاقی می دانند. انقلاب اسلامی بدین معناست که فرهنگ اسلامی در تمامی شئون فردی و اجتماعی، اصل، پایه و مبنا قرار گیرد؛ بنابراین نباید فراموش کرد که انقلاب اسلامی ایران حقیقتا انقلاب فرهنگی است و چنین انقلابی نیازمند ابزار خاصی برای انجام هدف های خود در عرصه بین المللی است، از مهم ترین این ابزار می توان ابزار فرهنگی- تبلیغی را نام برد. جامعه المصطفی صلی الله-علیه و آله نیز یکی از ابزارهای فرهنگی تبلیغی جمهوری اسلامی است و در این مقاله تلاش می شود تا فرصت ها و تهدید های پیش روی این نهاد علمی، فرهنگی و تبلیغی را در عرصه بین الملل مورد کنکاش قرار داده و در ادامه راهبردها و پیشنهاداتی را برای پیشبرد اهداف متعالی جامعه المصطفی صلی الله علیه و آله در عرصه بین المللی ارائه داده شود.

کلیدواژه ها

جامعه المصطفی صلی الله علیه و آله، تبلیغ بین الملل، تبلیغی فرهنگی- دینی، دیپلماسی فرهنگی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.