تحلیل فرایند کنترل پسماند سیالات حفاری جهت حفاظت از محیط زیست عملیات حفاری چاههای نفت و گاز میدان آزادگان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE06_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل مولایی

دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی(تجزیه)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

مهدی شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی(مخازن هیدروکربوری

بیژن هنرور

استادیار گروه دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه علوم و تحقیقات فارس

چکیده

از جمله مشکلاتی که امروزه صنایع نفت با آن مواجه هستند ، آلودگی های ناشی از پسماندهای حفاری چاههای نفت و گاز میباشد. قوانین زیست محیطی موجود، شرکت ها و کارخانجات را ملزم به کاهش اثرات منفی زیست محیطی این پسماندها کرده است. یکی از مهمترین عوامل در کاهش اثرات منفی زیست محیطی پسماندها مدیریت صحیح آنها میباشد به گونه ایی که برخی مواقع هزینه های مورد نیاز در حذف آلودگی های یک مجموعه پسماند و یا کنترل انتشار آلودگی آن، با اعمال مدیریت صحیح و ابتکاری به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند. عموما سیاستهای صنایع بالا دستی صنایع نفت استفاده از امکانات موجود و پیشرفته ترین تکنولوژی ها است که بتوان به طور مداوم سیالات غیر قابل استفاده و پسماند های حفاری را کاهش دهد.تثبیت و پایدار سازی(Solidification and Stabilization) کنده ها و پسماند های حفاری از طریق روش تخلیه صفر(Zero Discharge)، به طور عمده بهترین گزینه برای این امر محسوب میشود به این دلیل که توسط استفاده از این روش میتوانیم سیستم تخلیه صفری را با پرداخت کمترین هزینه ها را اجرایی نماییم.

کلیدواژه ها

محیط زیست، مدیریت پسماند سیالات حفاری، کنده های حفاری، تثبیت و پایدارسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.