واکاوی راهکارهای ارتقاء ارزش های گردشگری پارک ملی تندوره از طریق توسعه سواد زیست محیطی جوامع محلی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EEMCONF05_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین داوری

کارشناسی ارشد، مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست، دانشگاه پیام نور، واحد تهران جنوب، تهران، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف واکاوی راهکارهای ارتقاء ارزش های گردشگری پارک ملی تندوره از طریق توسعه سواد زیست محیطی جوامع محلی انجام شده است ، به طوری که مطالعه ای حاضر از نظر هدف کاربردی ، و از نظر اجرا توصیفی - پیمایشی است . جامعه آماری در این پژوهش جوامع محلی پارک تندوره شامل جوامع محلی روستاهای حاشیه پارک ملی تندوره مانند دودانلو، اوتانلو، تاج الدین ، سعداباد، جشن اباد و شهروندان شهر درگز هستند که تعداد آنها بالای ۱۰۰۰ نفر گزارش شده است . نمونه آماری در این پژوهش با استفاده از جدول مورگان ۳۸۴ نفر برآورد شده است . روش نمونه گیری در این پژوهش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. در این پژوهش ابزار گرد آوری دادهها پرسشنامه بود، روایی این ابزار به وسیله روایی محتوایی مورد تایید بوده و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید، به طوری که برای پرسشنامه ضریب پایایی ارزشهای گردشگری ۸۴۷/۰ و برای پرسشنامه سواد زیست محیطی ۷۹۵/۰ محاسبه و مورد تایید قرار گرفت . در سطح آمار استنباطی ، فرضیات تحقیق با استفاده از آزمون همبستگی و آزمون t مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد میزان توجه به ارزشهای گردشگری (ارزشهای بوم شناختی ، اقتصادی ، فرهنگی ) پارک ملی تندوره بیشتر از حد متوسط است . ولی میزان توجه به ارزشهای تفریحی - اجتماعی در سطح مطلوبی نیستند. همچنین مشخص شد میزان سواد زیست محیطی جوامع محلی پارک ملی تندوره بیشتر از حد متوسط است و در حد مطلوبی به سر می برد و سواد زیست محیطی جوامع محلی پارک ملی تندوره تاثیر مثبت و معناداری بر ارتقاء ارزشهای گردشگری دارد .در نهایت ۲۸ راهکار جهت ارتقاء ارزشهای گردشگری پارک ملی تندوره از طریق توسعه سواد زیست محیطی شناسایی شدند.

کلیدواژه ها

ارزش های گردشگری ، سواد زیست محیطی ، جوامع محلی ، پارک ملی تندوره.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.