کشت میکروجلبک سندسموس تخلیص شده از آب دریای خزر در فتوبیوراکتور به منظور تولید بیودیزل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)
  • کد COI اختصاصی: BIOENERGY03_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3018
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه باکویی

دانشجوی کارشناسی ارشد

قاسم نجف پور

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محسن جهانشاهی

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده مهندسی شیمی

غزاله امینی

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده مهندسی شیمی

چکیده

میکروجلبک ها هنگام عمل فتوسنتز به میزان قابل توجهی اسید چرب تولید می کنند که برای تولید بیودیزل مناسب هستند. تولید بیودیزل از میکروجلبک ها به میزان اسیدهای چرب سنتز شده توسط میکروجلبک بستگی دارد. برای تولید بیومس بیشتر از جلبک، اجتناب از آلودگی و تبخیر و نوردهی بهتر از فتوبیوراکتورها استفاده می شود. در این پروژه کشت میکروجلبک سندسموس تخلیص شده از آب دریای خزر در فتوبیوراکتور مورد مطالعه قرار گرفته است. این فتوبیوراکتور از چهار لوله به طول 50 سانتی متر، قطر داخلی 44 میلی متر و قطر خارجی 50 میلی متر تشکیل شده است. این چهار لوله بین دو صفحه قرار داده شده اند. نوررسانی به فتوبیوراکتور با سه لامپ تنگستن(100وات) انجام شده است. میکروجلبک سندسموس به مدت 16 روز در فتوبیوراکتور کشت داده شد. بعد از طی این مدت محیط کشت حاوی بیومس جلبکی سانتریفوژ و در دستگاه خشک کن انجمادی خشک شده است. اسیدهای چرب سنتز شده توسط میکروجلبک پس از استخراج با دستگاه کروماتوگرافی گازی آنالیز شده اند. کروماتوگرافی گازی اسیدهای چرب توسط دستگاه Shimadzu GC-15A با ستون مویین سیلیکونی (25/0میلی متر 50سانتی متر) در دمای 190 درجه سانتی گراد انجام شده است. سرعت گاز حامل هلیم 50میلی لیتر در دقیقه بوده است. با توجه به نتایج حاصل از آنالیز 30 % وزن خشک میکروجلبک را اسیدهای چرب تشکیل داده اند. 44% این اسیدهای چرب اولئیک اسید بوده که یکی از معمول ترین اسید چرب موجود در بیودیزل باکیفیت می باشد.

کلیدواژه ها

میکروجلبک، بیودیزل، فتوبیوراکتور، اسیدهای چرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.