بررسی کاستی های دموکراسی غربی و بیانتفاوت های آن با آزادی در حقوق اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP06_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر صادق نسب

کارشناس ارشد دانشگاه پیام نورمازندان،واحد ساری ، ایران

چکیده

هر نظام واجتماع بشری یا جامعه نیازمند یک حکومت است و اینحکومت بسته به نوع و روش حکمرانی به انواع مختلفی تقسیم میشود. از اشکال حمکرانی حال حاضر دموکراسی می باشد که ایننوع حکومت با همه زیبایی ها و جذابیت های آن دارای کاستیهایی است که از همان ابتدا مورد ایراد فلاسفه مشهوری چونافلاطون در مهد دموکراسی آن زمان دولت –شهر آتن قرار گرفت. وهم اکنون نیز برخی از متفکران غربی به کاستی ها و مشکلات آناذعان دارند. هدف از تحقیق نشان دادن مشکلات دموکراسی و بیاننقاط مثبت و منفی این نوع حکومت و همچنین بیان انواعدموکراسی و جنبه های مفید و مضر آن و مقایسه آن با دموکراسییا آزادی موجود در فقه و حقوق اسلامی ،تشابه ها و تفاوت هایبین آنها، انواع آزادی یا دموکراسی موجود در اسلام و حدود هریک از آنها می باشد.در دموکراسی غربی دموکراسی به دو نوعدموکراسی مثبت و منفی و در اسلام آزادی به دو نوع آزادیمعنوی و اجتماعی تقسیم می شود و هر یک مصادیق خود رادارند.از نظر افلاطون امیال زیان بار بر اکثریت مردم مسلطهستند و تا زمانی که بعد دموکراسی مثبت تقویت نشود بعددموکراسی منفی برای انسان مضر می باشد. در اسلام نیز آزادیمعنوی مقدم بر آزادی اجتماعی است و لازمه آزادی اجتماعی وجودآزادی معنوی می باشد. از نظر اسلام در حکومت و اجتماع غیرالهی اکثریت تابع امیال منفی یا نفس اماره هستند و بایستیمعنویت در جامعه دینی بسط تا از افراط و انحراف در آزادیهای اجتماعی در جامعه مسلمان جلوگیری شود.

کلیدواژه ها

دموکراسی ، حقوق اسلامی ،آزادی ، کاستی ،تفاوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.