بررسی تعقیب جرم جعل اسناد و تحلیل سیاست کیفری در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP06_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن قاضی

گروه حقوق، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ازاد اسلامی واحد رمهرمز ایران

هرمز اسدی کوه باد

دانشگاه آزاد اسلامی، گروه حقوق، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامیواحدرامهرمز، رامهرمز، ایران

چکیده

پژوهش حاضر درصدد بررسی تعقیب جرم جعل اسناد و تحلیل سیاست کیفری در ایران می باشد. پژوهش از نوع کتابخانه ای و به روش توصیفی تحلیلی می باشد همانطور که در پیش تر بیان شد می دانیم که انسان به جهت بعد اجتماعی خود، همواره به زندگی جمعی و حیات اجتماعی گرایش و تمایل داشته و برای رسیدن به این مطلوب سعی و تلاش دارد. تاریخ زندگی بشر گواه صادقی بر این مدعاست با شکل گیری جو امع انسانی براساس این اراده مشترک ، زندگی اجتماعی نیازمند قواعدی می گردد که بر مبنای آن شکل گرفته و تداوم و استمرار آن را تضمین می نماید. برای تحقق این قواعد، ناگزیر می باید رابط انسان ها با یکدیگر و با حکومت، بر پایه مدارک و ارتباط میان یک فرد با حکومت را تنها با وجود اسناد لازم داشته و اساس تشکیل جامعه مدنی را پی ریزی می نماید. شناخت ابعاد گوناگون هویت دقیق افراد، می واند به روشن شدن جوانب مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی حقوق انسان ها و روابط فیمابین آن ها کمک شایانی نماید. و آشنایی به چگونگی و علم و اطلاع از مشخصات آن برای تمامی افراد جامعه لازم و مفید می باشد مضافا اینکه اقتضای اصل قانونی بودن جرم و مجازات این است که جرم جعل اسناد از حیث قانونی هم واجد تعریف باشد تا همگان بدانند چه اعمالی صدق عنوان جعل می نماید و مجازات ارتکاب این اعمال چیست تا از ارتکاب آن اعمال خودداری نمایند. غالب قوانین جزایی بدون اینکه تعریفی جامع از جعل ارائه و ارکان جرم جعل را دقیقا تعیین نمایند، صرفا به ذکر و احصاء شیوه ها و طرق مختلف ارتکاب جرم جعل و میزان مجازات بسنده کرده اند خلاء تقنینی و سکوت قوانین جزایی نسبت به تعریف جعل یکی از علل پیچیدگی تعریف جعل می باشد.

کلیدواژه ها

جرم جعل، اسناد، سیاست کیفری،مجازات جعل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.