زیبایی شناسی بیان و بدیع در دیوان امینی تبریزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF04_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی رامش

دانشجوی ارشد ادبیات فارسی گرایش محض دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

ناعمه خاکپور

دانشجوی کارشناسی ادبیات فارسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

چکیده

ادبیات ایران زمین ، با وجود شاعران، نامی ماندگار گرفته است و در صفحه روزگار، وسعت و عظمتی به پهنای جهان یافته است . سلیمان امینی متخلص به امینی تبریزی از شاعران غزلسرای ایران است . او با توجه به شاعران پیشین به ویژه شاعران حوزه ادبی عراق و تاثیرپذیری از آنها توانسته است اشعار ارزندهای از خود برجای بگذارد. نظمی در درجه اول شاعر عشق و غزل است و مضامین عاشقانه در دیوان وی بیشترین بسامد را دارد. زیبایی شناسی یک الگوی روش شناختی در نقد آثار ادبی است که در حوزه ادبیات تطبیقی و سبک شناسی فرصتی مناسب را برای تحلیل دو رویداد در دو ملت متفاوت ایجاد می نماید. واژه زیبایی شناسی را اولین بار الکساندر باومگارتن ، فیلسوف طرفدار فلسفه لایب نیتس ، در کتاب اندیشه هایی درباره شعر (۱۷۵۰) به کار برد. موضوع زیبایی شناسی از مباحث بسیار مهمی است که جای آن دارد که در اشعار امینی تبریزی بدان پرداخته شود چرا که دیوان اشعار او مانند بسیاری از شاعران دیگر مشحون از آرایه های لفظی و معنایی است . در این مقاله سعی شده است با ذکر مختصات نحوی و آوایی ، ظرافت های زبانی و بیانی اشعار امینی برای مخاطبان ادبیات تشریح گردد.

کلیدواژه ها

امینی تبریزی، دیوان اشعار، بیان، بدیع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.