تاملی بر رویکرد حقوق بین الملل معاصر در خصوص تحریم های اقتصادی یک جانبه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی در فقه، حقوق و علوم سیاسی
- کد COI اختصاصی: FJLSLP01_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 109
نویسندگان
کارشناس ارشد، حقوق بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده
یکی از اهداف تحریمهای اقتصادی تغییر رفتار کشور مورد تحریم به دلایل مربوط به روابط خارجی میباشد.تحریمهای اقتصادی معمولا بعنوان ابزاری در تعقیب سیاست خارجی به کار می روند.اینگونه استدلال میگردد که هدف جنگ اقتصادی ایناستکه تاحدامکان به اقتصاد دشمن خسارت وارد نماید. مقاله حاضر به بررسی موضوع تحریمهای اقتصادی یک جانبه در حقوق بین الملل میپردازد. در این راستا مساله اصلی متمرکز بر این موضوع است که رویکرد حقوق بین الملل معاصر در رابطه با تحریمهای اقتصادی یک جانبه به چه نحو میباشد .در واقع هدف،تحقیق و مداقه درمورد جنبه های مختلف این مساله است که آیا حقوق بین الملل محدودیتهایی را براجرای یکجانبه تحریمها اعمال می کند یا خیر. این مقاله در نظر دارد از طریق روش تحلیل علمی و بهرهگیری از پژوهشهای موثق بااستناد به مدارک معتبر و متفن اثبات کند که آیا بین مقوله تحریم اقتصادی و عناصر حقوقی وابسته به آن در حقوق بین الملل سنخیت و ارتباط منطقی وجود دارد یا خیر.در این تحلیل بااتکاء برآموزه های بین المللی و ابتناء براستدلالات حقوقی میزان نفوذ و مشروعیت تحریم امریکا علیه ایران نیز ارزیابی شده و تصویری کلی از آنها ارائه میگردد.کلیدواژه ها
فشار اقتصادی، یکجانبه گرایی، موازین بین المللیمقالات مرتبط جدید
- روابط ایران و چین در دولت یازدهم
- توسعه به مثابه زندگی خوب(پیش درآمدی بر طرح الگوی توسعه مطلوب در ایران)
- مزیت سنجی قدرت های منطقه ای حوزه پا سیفیک و اهمیت آنها برای ایالا ت متحده آمریکا
- آسیب شناسی سیاست جوانان،بررسی آسیب شناختی نیازهای جوانان ایرانی در دوره معاصر
- بررسی آسیب شناسی سیاست گذاری آموزشی و تربیتی ایران: مطالعه موردی دولت تدبیر و امید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.