زمین شناسی و پتروگرافی بستر کربناته کانسار سرب و روی خانه سرمه، شمال غرب نجف آباد، زون سنندج- سیرجان، ایران
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین همایش انجمن زمینشناسی اقتصادی ایران
- کد COI اختصاصی: CISEG04_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3814
نویسندگان
دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ا
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ا
چکیده
انواع سنگهای کربناته دولومیت دار کرتاسه میانی که در ناحیه شمال غرب نجف آباد، با مختصات جغرافیایی 1.'42 32 شمالی و 00 '14 51 شرقی، بخش مرکزی زون سنندج- سیرجان رخنمون دارد، میزبان کانسار سرب و روی در شمال غرب نجف آباد اصفهان می باشد. در این مطالعه سه پروفیل از سنگهای کربناته معدن متروکه سرب و روی کوه خانه سرمه انتخاب شده است. با استفاده از نمونه های دستی و مقاطع میکروسکوپی استاندارد و رنگ آمیزی شده، بوسیله آلیزارین رداس و فروسیانید، پتاسیم، دولومیت ها از کلسیت تشخیص داده شده است. دولومیت های ناحیه معدنی بر اساس بافت آنها 4 نوع است. با توجه به توالی رشد بلورهای دولومیت در طول زمان (از آغاز) شامل گزنوتوپیک A یا دولومیکرایت (Rd1)، ایدیوتوپیک E یا دولواسپاریت (Rd2)، ایدیوتوپیک C(Cd1) و زین اسبی (Cd2) است. همچنین دگرسانی سیلیسی که قبل از دولومیتی شدن رخ داده است با بلورهای اتومورف کوارتز همراه با دولومیت های ریز بلور قابل تشخیص است. بعد از این مرحله دولومیت های Cd1 و Cd2، دولومیت های هیدروترمالی، تشکیل شده که با کانی زایی گالن، پیریت، اسفالریت، کالکوپیریت و کوولین همراه می باشد، با توجه به عدم وجود توده نفوذی در نزدیک کانسار، سنگ بستر کربناته، جانشینی کربنات ها بوسیله گالن، درشت بلور بودن گالن ها، چینه کران بودن کانسار همراه با دگرسانی دولومیتیت و سیلیسی، احتمالاً این کانسار از نوع MVT است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بومی و مدیریت سنتی مراتع عشایری: بازاندیشی نظام های بهره برداری از مراتع
- بررسی عوامل مژثر بر پیشگیری و مدیریت پدیده خودسوزی زغال سنگ در صنعت معدن کاری زیرزمینی
- پیش بینی لرزش زمین با روش های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چندمتغیره (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر)
- ارزیابی درجه آلودگی فلزات سنگین با استفاده از شاخص آماری ضریب غنی شدگی در رسوبات منطقه وبژه اقتصادی بندر شهیدر جائی
- تعیین مناسب ترین روش آب گیری از باطله های کارخانه تغلیظ ۳ مجتمع مس سرچشمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.