بررسی رابطه بین کیفیت حسابرسی و خوانایی گزارشگری مالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توانمندی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MIAE01_0534
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمدیان

دکتری حسابداری، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز، ایران

محمدرضا حقیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی زند شیراز، ایران

چکیده

یکی از معیارهای مهمی که منجر به افزایش کیفیت گزارشهای مالی می شود، خوانایی گزارشگری مالی است . از سوی دیگر، یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت گزارشهای مالی ، کیفیت حسابرسی است . ازاین رو، مسئله اصلی پژوهش این است که با افزایش و کاهش کیفیت حسابرسی ، خوانایی گزارشگری مالی چه تغییری می کند؟ روش پژوهش توصیفی - همبستگی است و جامعه آماری این پژوهش شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. دادههای پژوهش طی یک دوره زمانی ۱۰ ساله (۱۳۹۰الی ۱۳۹۹) و برای ۱۰۷ شرکت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . جهت اندازهگیری کیفیت حسابرسی از سه شاخص حق الزحمه حسابرسی ، تخصص حسابرسی و اندازه موسسه حسابرسی استفاده شد و همچنین با استفاده از شاخص فاگ، خوانایی گزارشگری مالی اندازهگیری شد. نتایج حاصل از آزمون فرضیه اصلی نشان داد که رابطه معناداری بین کیفیت حسابرسی و خوانایی گزارشگری مالی وجود دارد. نتایج آزمون فرضیه های فرعی نیز نشان داد که بین اندازه موسسه حسابرسی ، حق الزحمه حسابرسی و تخصص حسابرس با خوانایی گزارشگری مالی رابطه معناداری وجود دارد. بنابراین ، شرکت هایی که از کیفیت حسابرسی بهتری برخوردارند، دارای گزارشهای مالی خواناتری هستند و می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که حسابرسی با کیفیت ، از پیچیدگی گزارشهای مالی می کاهد. در نتیجه ، پیشنهاد می شود تا تمام ذینفعان در استفاده از گزارشهای مالی و تصمیم گیری های خود به ارتباط بین این دو مقوله مهم در گزارشگری یعنی کیفیت حسابرسی و خوانایی گزارشگری مالی توجه ویژه ای داشته باشند.

کلیدواژه ها

کیفیت حسابرسی ؛ خوانایی گزارشگری مالی ؛ اندازه موسسه حسابرسی ؛ تخصص حسابرس؛ حق الزحمه حسابرسی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.