ارائه مدلی جهت ارزیابی و پیش بینی موفقیت پروژه های فناوری اطلاعات در اهداف زمان و هزینه با استفاده از شبکه عصبی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توانمندی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MIAE01_0504
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی عرب مومنی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی جم، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

عارف دراهکی

دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی جم، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

چکیده

< p> پیش بینی موفقیت و شکست پروژه ها و توسعه برنامه های مناسب برای دستیابی به اهداف پروژه، از گام های اساسی در فازهای برنامه ریزی و طراحی هر پروژه می باشد. با توجه به ماهیت منحصر به فرد پروژه ها، همواره نوعی عدم قطعیت در پروژه ها وجود دارد که نتایج آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو، فاکتورهای موفقیت و شکست پروژه ها را باید به درستی شناسایی کرد و با تاکید بر مهمترین آنها، برنامه های عملیاتی یک پروژه را توسعه داد. در تحقیق حاضر، از روش شبکه عصبی برای پیش بینی موفقیت پروژه های فناوری اطلاعات در یکی از شرکت های وابسته به سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس استفاده می گردد. بدین منظور، نخست ، تعدادی از فاکتورهای موفقیت و شکست پروژه ها را از ادبیات تحقیق شناسایی می گردد و مهمترین آنها که در شرکت مورد مطالعه موضوعیت دارند، با نظرسنجی از خبرگان مشخص می شوند. این شاخص ها و میزان توفیق پروژه های شرکت در آنها به عنوان ورودی ها ی شبکه عصبی در نظر گرفته می شو ند تا با در نظرگرفتن خروجی های شبکه ، یعنی شاخص های انحراف زمانی و هزینه ای پروژه ها و روش اولویت بندی ای که در این تحقیق ارائه می شود، اولویت فاکتورهای موفقیت و شکست و تاثیر هر کدام در موفقیت پروژه ها تعیین گردد. مطابق با نتایج تحقیق ، شاخص های مد یریت تغییرات، عدم توافق و تناقض بین ذینفعان مختلف ، تعهد و شایستگی تیم های پروژه و تخمین های دقیق و واقع گرا یانه زمان به عنوان مهمترین شاخص های موفقیت پروژه های فناوری اطلاعات حوزه های مختلف معاونت شرکت مورد مطالعه می باشند.< /p>

کلیدواژه ها

پروژههای فناوری اطلاعات؛ فاکتورهای موفقیت و شکست پروژهها؛ اهداف زمانی و هزینه ای پروژه؛ شبکه عصبی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.