تاثیر سبک رهبری ، طراحی سازمان و رویکردهای مدیریت منابع انسانی بر پنهان سازی دانش (مورد مطالعه : شرکت بهره برداری نفت و گاز امیدیه )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توانمندی مدیریت، مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MIAE01_0331
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش ، تاثیر سبک رهبری ، طراحی سازمان و رویکردهای مدیریت منابع انسانی بر پنهان سازی دانش با نقش میانجی عدالت سازمانی و محیط کار رقابتی (مورد مطالعه : شرکت بهره برداری نفت و گاز امیدیه ) می باشد. روش تحقیق بر اساس هدف از نوع کاربردی و از جهت ماهیت توصیفی - علمی است . جامعه آماری تحقیق حاضر، کلیه مدیران شرکت بهره برداری نفت و گاز امیدیه (به تعداد ۱۰۰ مدیر) بودند، به علت حجم محدود جامعه ، برای تعیین حجم نمونه به روش سر شماری کل جامعه برابر نمونه و به تعداد ۱۰۰ نفر مورد پرسش و مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه استاندارد(اوبریچ و همکاران،۲۰۲۱) شامل ۴۲ سوال بود که روایی پرسشنامه توسط متخصصان و کارشناسان مدیریت و پایایی آن از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای همه شرایط بیشتر از ۰. ۷ تایید شد. در این پژوهش بر اساس یک مدل مفهومی با یازده فرضیه ارائه شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی (با استفاده از نرم افزار (SPSS و آمار استنباطی (با استفاده از نرم افزار (PLS استفاده شد. یافته ها تمامی فرضیه ها و برازش مناسب مدل تحقیق را تایید می کند. نتایج نشان داد که داشتن یک مدیر کارآمد و پیشرو و کار در سازمانی با سطوح مناسب ساختاری و فرهنگی همراه با عدالت ساختاری و اجتماعی می تواند کارکنان را تشویق کند که نسبت به انتشار دانش خود بازتر باشند. بنابراین ، کارکنان باید اطمینان حاصل کنند که عدالت از طریق توزیع وظایف و پاداشها، تعامل با مدیریت ارشد و جنبه های رویه ای تصمیمات شغلی برقرار می شود تا از مزایای سبک های مدیریت و طراحی سازمانی کارآمد بهره مند شوند. سطوح بالای عدالت حتی برای جبران آسیب های اجتنابناپذیر محیط کار رقابتی که در نتایج ما نشان داده شده است ، ضروری است . عدالت اجتماعی و ساختاری از نظر کاهش سطوح پنهان سازی دانش به سود شرکت و کل جامعه می باشد.

کلیدواژه ها

سبک رهبری ، رویکردهای مدیریت منابع انسانی ، پنهان سازی دانش .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.