کانسارهای مس با میزبان آتشفشانی در منطقه عباس آباد (شمال شرق شاهرود)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین همایش انجمن زمین‌شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG04_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا صالحی

دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

ایرج رساء

دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

سعید علیرضایی

دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

احمد کاظمی مهرنیا

دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

منطقه معدنی عباس آباد در شمال شرق شاهرود در کمربندی از سنگهای آتشفشانی قرار دارد و میزبان هشت کانسار مس است. هدف از این پژوهش، آگاهی از ویژگیهای کانی سازی در این کانساره ها با بهره گیری از مشاهدات صحرایی، روشهای میکروسکوپی، XRD و فن آوری نوین اسپکترومتری رامان است. سظنگهای آتشفشانی این منطقه، شامل طیفی از آندزیت تاتراکی آندزیت، تراکی آندزی بازالت و تراکی بازالت است. کانی سازی مس به صورت افشان، رگچه ای و داربستی است وبه طور عمده محدود تراز بالایی واحدهای آتشفشانی است. چهار دگرسانی کربناتی، سیلیسی، اپیدوتی و کلریتی در سنگهای میزبان قابل تشخیص است. بارزترین ویژگی کانسارهای این منطقه، چینه کران بودن آنها، پاراژنز ساده با چیرگی کالکوسیت به عنوان کانه اصلی است که با مقدار کمی بورنیت، دیژنیت، کوولیت، مس طبیعی، پیریت و هماتیت همراهی می شود. کانیهای غیر فلزی همراه شامل کوارتز و کلسیت است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.