آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افزایش احساسات مثبت نسبت به همسر در زنان دچار طلاق عاطفی در استان یزد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE16_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رشیدی

کارشناس ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه شهید بهشتی

ندا نظربلند

گروه روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی

هاجر فلاح زاده

گروه مشاوره دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

هدف پژوهش آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد((ACT بر افزایش احساسات مثبت نسبت به همسر در زنان دچار طلاق عاطفی در استان یزد بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری دو ماه ه بود. جامعه آماری شامل زنان متاهل دارای طلاق عاطفی مراجعه کننده به مرکز مشاوره خانواده شهر یزد در سال ۱۳۹۹ بود. از طریق نمونه گیری در دسترس هدفمند کلیه زنان مراجعه کننده به این مرکز که بر اساس تشخیص مشاور، احتمال وجود طلاق عاطفی در مورد آنها وجود داشت شناسایی و از طریق تکمیل پرسشنامه طلاق عاطفی بررسی شدند. با استفاده از روش تصادفی ساده به گروه های آزمایش و گواه تخصیص داده شدند (هر گروه ۲۰ نفر). هر دو گروه آزمایش و گواه پرسشنامه احساسات مثبت نسبت به همسر را تکمیل کردند و گروه آزمایش هشت جلسه هفتگی ۹۰ دقیقه ای را به صورت گروهی در معرض آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفت. در پایان پرسشنامه احساساتمثبت نسبت به همسر مجددا۰ در هر دو گروه اجرا شد (مرحله پسآزمون) و در دوره پیگیری مجددا پس از ۸ هفته هر دو گروه این پرسشنامه ها را تکمیل کردند و داده ها مورد تحلیل قرار گرفت، داده های اجرای پیش و پس آزمون با نرم افزار spss و بهکارگیری روشهای توصیفی و تحلیل کوواریانس تجزیه وتحلیل شدند. نتایج این پژوهش نشان داد آموزش رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد((ACT موجب افزایش احساسات مثبت نسبت به همسر در زنان متاهل دچار طلاق عاطفی میشود چرا که مهارت ACT یکی از فنونی است که پیشبینی کننده رفتار خودتنظیمی و حالات هیجانی مثبت در افراد است و از طرفی این مهارت باعث ارزیابی شناختی هیجانها، بهبود احساسات منفی، افزایش احساسات مثبت و رفتار سازگارانه میشود و درنهایت منجر به بهبود تنظیم شناختی هیجان میشود (اصغری، عیسی پور هفت خانی و قاسمی جوبنه، .(۱۳۹۷ بدین سبب توصیه میگردد مشاوران و درمانگران خانواده از این شیوه درمانی در مراکز مشاوره و کلاس های آموزشی جهت حل مشکلات زناشویی بهره ببرند.

کلیدواژه ها

طلاق عاطفی، افزایش عواطف مثبت نسبت به همسر، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.