ارتباط ریزساختار و تغییرات سختی ناحیه جوش و ناحیه متاثر از حرارت (HAZ) اتصالات فولاد مقاوم به حرارت HP تولید شده با فرآیند SMAW و GTAW

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک، مواد و متالورژی
  • کد COI اختصاصی: MEMCONF10_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سروش زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

رضا دهملایی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

سیدرضا علوی زارع

عضو هیئت علمی گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

مصطفی اسکندری

عضو هیئت علمی گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

در این پژوهش، تغییرات ریزساختار و سختی ناحیه جوش و ناحیه ی متاثر از حرارت جوشکاری در اتصالات فولاد مقاوم بهحرارت HP مورد بررسی قرار گرفت. جوشکاری با حرارت ورودی های ۱۸ / ۱ و ۱۱ / ۱ کیلوژول بر میلیمتر با استفاده از فرآیندGTAW و فلزات پرکننده ERNiCrMo-۳ و ERNiCr-۳ در پاس ریشه و با استفاده از فرآیند SMAW و فلزاتپرکننده ENiCrFe-۳ و ENiCrMo-۳ در پاس رویی انجام شد. برای بررسی ریزساختار فلزات پایه و فلزات جوش ازمیکروسکوپ نوری (OM) استفاده گردید. برای بررسی تغییرات سختی در فلزات جوش و ناحیه متآثر از حرارت، ریز سختیسنجی ویکرز انجام گردید. نتایج نشان داد که ریز ساختار این فولاد در حالت ریختگی دارای زمینه ی آسنیتی همراه باکاربیدهای یوتکتیک اولیه کروم و نایوبیوم میباشد. مشخص گردید که پیر شدن در اثر سرویس طولانی مدت باعث تغییراتمتالورژیکی زیادی در ساختار این فولاد گردیده است. نتایج ریز ساختاری فلز جوش نیز نشان داد که ساختار فلزات پرکنندهاینکونل ۸۲ ، ۱۸۲ و ۶۲۵ کاملا آستنیتی بوده و با مورفولوژی دندریتی انجماد یافته اند . نتایج آزمایش ریزسختی سنجی نشانداد که با کاهش حرارت ورودی به دلیل ریزتر شدن دانه ها سختی فلز جوش افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

ریزسختی، ریزساختار، SMAW ، GTAW ، HP Stee

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.