بررسی و شناختی دقیق بر نقش مالیات در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، تجارت جهانی، اقتصاد، دارایی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MWTCONF13_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه حرفه

کارشناس ارشد رشته حسابداری، دانشکده اقتصاد و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، ایران،

چکیده

مالیات یک هزینه مالی اجباری یا نوعی خراج است که توسط یک سازمان دولتی به منظور تامین هزینه های مختلف عمومی یا هزینه های دولت، به مالیات دهنده (یک شخص حقیقی یا شخص حقوقی) تحمیل می شود. عدم موفقیت در پرداخت، فرار یا مقاومت در برابر پرداخت مالیات، می تواند طبق قانون مجازات در پی داشته باشد. مالیات انواع مختلفی دارد و به دو دسته بندی کلی مالیات های مستقیم و مالیات های غیر مستقیم تقسیم بندی می شود . مالیات بر درآمد که از اشخاص حقیقی و حقوقی اخذ می شود از جمله مالیات های مستقیم محسوب می شود. تاریخچه مالیات به زمان تشکیل دولت و چارچوب های اجتماعی آن بازمی گردد، از همان زمانی که دولت برای انجام وظایف مربوط به خود ناچار به قبول هزینه هایی شد و برای تامین مالی این هزینه ها به دنبال منبعی موثر بود. در این زمان مالیات به عنوان بهترین منبع تامین هزینه های دولت در شرایط عادی اقتصادی شناخته شد. بسیاری از افراد نمی دانند مالیات دقیقا به چه معناست. بسیاری از افراد هم تصور می کنند پرداخت مالیات، کاری منصفانه نیست و با درنظر گرفتن میزان مالیات نسبت به درآمد خود، تمایل دارند از زیر بار پرداخت مالیات، شانه خالی کنند. مالیات یک نوع هزینه اجتماعی است که شهروندان پرداخت می کنند تا دولت ها بتوانند وظایف مندرج در قانون اساسی را در جهت توسعه اجتماعی و اقتصادی محقق کنند. به همین علت گفته می شود مالیات ابزاری حکومتی برای تامین منابع حکمرانی خوب و برقراری ایستگاه های توسعه ای در هر مقطع برنامه ای و زمانی است. در واقع، شهروندان با پرداخت بخشی از درآمد خود به دولت ها در قالب مالیات به دولت اختیار می دهند برای اداره ی امور کشور، اجرای سیاست های مالی، تامین کالاها و خدمات عمومی و ضروری، تضمین امنیت، اجرای برنامه های توسعه و عمرانی کشور، از آن استفاده کند. هدف از تحقیق حاضر بررسی مالیات ونقش آن بر توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور می باشد. پرداخت مالیات از مهمترین عوامل رشد و توسعه اقتصادی یک جامعه محسوب میشود که شهروندان با پرداخت بخشی از درآمد خود به دولت در قالب مالیات به دولت اختیار میدهند که برای اداره امور کشور ، تحقق عدالت اجتماعی ، افزایش خدمات ، عمران و آبادی ، اجرای سیاست های مالی و تضمین امنیت کشور از آن استفاده کند نتیجه تحقیق با استفاده از روش کتابخانه ای حاکی از آن است که دولت میتواند با اصلاح قوانین و مقررات مالیاتی و به کارگیری مدیران مطلوب و شایسته و همچنین رواج دادن فرهنگ پرداخت مالیات در میان جامعه تاثیرات بسیار مثبت و چشمگیری در اقتصاد کشور داشته باشد.

کلیدواژه ها

رشد اقتصادی، تولید ناخالص ملی، اقتصاد، مالیات، توسعه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.