بررسی تاثیر تمرینات بدنی، ذهنی و ترکیبی بر اختلالات تعادلی و توانایی تصویرسازی سالمندان مرد مبتلا به پارکینسون

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی و ششمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTC06_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر قیامی راد

استادیار بیومکانیک ورزشی. دانشگاه تبریز.تبریز ایران

سیدحجت زمانی ثانی

استادیار رفتار حرکتی. دانشگاه تبریز.تبریز ایران

لیلا رجب زاده

کارشناس ارشد رفتار حرکتی. دانشگاه تبریز.تبریز ایران

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات بدنی، ذهنی و ترکیبی بر اختلالات تعادلی سالمندان مرد مبتلا به پارکینسون بود. تحقیقحاضر نیمه تجربی، از طرح پیش آزمون_پس آزمون و روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. نمونه آماری تحقیق ۴۰ نفر بیمار مردپارکینسون ۵۵-۷۰ ساله بودند که در ۴ گروه ۱۰ نفره (تمرینات بدنی، ذهنی، ترکیبی و کنترل) قرار گرفتند. شرکت کنندگان تحقیق دوره تمرینی ۲۴ جلسه ی ۴۵ دقیقه ای در گروه های تمرینی خود انجام دادند. برای سنجش تعادل از آزمون صفحه نیرو جهت ارزیابیتعادل در وضعیت ایستا و از تست SEBT جهت ارزیابی تعادل در وضعیت پویا و از پرسشنامه توانایی تصویرسازی حرکتی ولسون برایسنجش توانایی تصویرسازی حرکتی استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری (۴x۲) مکرر در سطح معناداری ۰/۰۵ آزمون تعقیبی توکی نرم افزار اس. پی. اس. اس نسخه ۲۳، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج تحلیل واریانس نشان داد درجابجایی مرکز فشار روی محور X و Y ، تعادل پویای قدامی، تعادل پویای خلفی خارجی و داخلی و توانایی تصویرسازی حرکتی بینگروه تمرینات بدنی، ذهنی، ترکیبی و کنترل تفاوت معناداری در پس آزمون وجود داشت و بطوریکه در گروه تمرینات ترکیبی بهبودبیشتری نسبت به گروه بدنی و گروه بدنی بهتر از گروه ذهنی بود. بنابراین به تاثیر تمرینات ترکیبی نسبت به تمرینات بدنی و ذهنیپیشنهاد می گردد جهت بهبود بیماران پارکینسونی در مراکز درمانی و بیمارستان ها از متخصصین تربیت بدنی که از تمرینات بدنی وذهنی و ترکیبی آگاهی دارند استفاده شود.

کلیدواژه ها

تمرینات بدنی، تمرینات ذهنی، تمرینات ترکیبی، تعادل، سالمندان، پارکینسون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.